Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε κατά λάθος ένα σκονάκι με βασικές εντολές για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε κατά λάθος στους φωτογράφους τη λίστα με τις οδηγίες που έγραφαν «Κάτσε στη θέση ΣΟΥ», «ΕΣΥ κάνεις σύντομα σχόλια» και «ΕΣΥ φεύγεις». Επίσης, το χαρτί που κρατούσε ο 79χρονος «πλανητάρχης» τον καθοδηγούσε να μιλήσει σε συγκεκριμένους παρευρισκόμενους, να τους κάνει ερωτήσεις και να τους ευχαριστήσει πριν φύγει.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, δεν είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός «πιάνει» τον Μπάιντεν με σκονάκι, αφού νωρίτερα αυτή τη χρονιά είχε εντοπιστεί με έτοιμες απαντήσεις για τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για την Ουκρανία.

Το περιστατικό της Πέμπτης ήταν το τελευταίο σε μια σειρά από γκάφες του Μπάιντεν το τελευταίο διάστημα, από την πτώση του με ποδήλατο την περασμένη εβδομάδα, μέχρι λόγια που δε θα έπρεπε να πει δημόσια. Τα γεγονότα αυτά έχουν πυροδοτήσει μεγάλες ανησυχίες για την υγεία και τη νοητική ικανότητα του προέδρου καθώς πλησιάζει τα 80, παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος απέρριψε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του.