Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα ξεκινήσει από 1 Ιουλίου σε τράπεζες και σούπερ-μάρκετ, αλλά και για τις αυξήσεις στις συντάξεις, μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Blue Sky, τόνισε ότι «η ψηφιακή κάρτα είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που θα επεκταθεί αργότερα στις μεγάλες και τις μεσαίες επιχειρήσεις αφού προχωρήσει η απογραφή όλων των επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την Εργάνη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο».

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «το τέλος του καλοκαιριού το θέμα αυτό θα έχει λήξει». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έχει συμβάλει πάρα πολύ ο θεσμός των συντάξεων εμπιστοσύνης».

Δήλωσε ακόμη ότι «στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι» ενώ από τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να λειτουργεί και το «ψηφιακό δωμάτιο».

Χατζηδάκης: Οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι από 1 Ιανουαρίου 2023 επανέρχονται οι αυξήσεις των συντάξεων, υπογραμμίζοντας ότι «οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις στο πορτοφόλι τους».

Αναφορικά με τις εκλογές τόνισε ότι «ισχύει αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας κι εμείς πάνω σ' αυτή τη φάση δουλεύουμε».