Παράλληλα με την προκαταρκτική για τις συνθήκες θανάτου του δεύτερου και του τρίτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, Ευγενίας Κούτρα - Θεοδωροπούλου.

Όπως μετέδωσε η Ελένη Ασημακοπούλου για το Live News στο Mega την πόρτα της Ασφάλειας Πατρών πέρασαν την Πέμπτη τρία άτομα που είχαν άμεση σχέση μαζί της και έμπαιναν στο σπίτι της, γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Πρόκειται για τον φυσικοθεραπευτή της, με τον οποίο είχε στενή επικοινωνία και τον εμπιστευόταν και τις δύο κυρίες που εκ περιτροπής τη φρόντιζαν, αφού η ίδια ήταν ανήμπορη να συντηρήσει το σπίτι και να αυτοεξυπηρετηθεί.

Τόσο ο φυσικοθεραπευτής όσο και οι δύο οικιακές βοηθοί, κλήθηκαν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η Ευγενία Κούτρα - Θεοδωροπούλου, τις σχέσεις της τόσο με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και με τον Μάνο Δασκαλάκη, στον οποίο είχε κάνει πληρεξούσιο να διαχειρίζεται τη σύνταξή της, αλλά και σχετικά με τις νοσηλείες της στο νοσοκομείο.

Τα όσα είπαν ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων θα τεθούν σε αντιπαραβολή με τα όσα έχει ισχυριστεί το ζευγάρι κατά καιρούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευγενία Κούτρα - Θεοδωροπούλου έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη να ισχυρίζονται σε τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις ότι έπασχε από καρκίνο.

Ακόμη, οι τρεις εξετασθέντες κλήθηκαν να δώσουν λεπτομεράστατη περιγραφή των αντικειμένων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και κυρίως εκείνων που ήταν πολύτιμα, όπως κοσμήματα κτλ.

Τα όσα ανέφεραν θα συγκριθούν με τα όσα κατέγραψε η συμβολαιογράφος κατά τη σφράγιση του οικήματος, μετά την επεισοδιακή "είσοδο" των δικηγόρων των συγγενών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το σπίτι και από ποιον.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι των συγγενών της Κούτρα, κ.κ. Λέων και Θεοδωρόπουλος, αυτά αναμένεται να συζητηθούν την Τετάρτη στα Δικαστήρια Πατρών.