Το κάστρο του Ρίου, θα γίνει στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου η αφετηρία για την έναρξη του κύκλου των συναυλιακών εκδηλώσεων του Διεθνούς φεστιβάλ της Πάτρας.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς μία από τις κορυφαίες φιλαρομονικές ορχήστρες στον κόσμο, η«Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης» και ένας από τους πιο «θρυλικούς» μαέστρους, ο BenjaminZander. Στο τσέλο ένας εξαιρετικός σολίστας,o ZlatomirFung.

To κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής θα απολαύσει μία ορχήστρα η οποία έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε τρείς ηπείρους με τακτικές εμφανίσεις στις γνωστότερες συναυλιακές αίθουσες του κόσμου.

Αυτή η μοναδική διαδρομή τοποθετεί την Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης μεταξύ των κορυφαίων, μεταφέροντας στο καστέλιτου Ρίου μία πρωτόγνωρη μουσική αύρα.

Το συναρπαστικό μουσικό πρόγραμμα θα ανοίξει με το χορογραφικό ποίημα του Μωρίς Ραβέλ «Το Βαλς». Έργο που σύμφωνα με τον δημιουργό του αποτελεί «ένα είδος αποθέωσης του βιεννέζικου βαλς», γεμάτο δυναμισμό και ενέργεια. Θ’ ακολουθήσει ένα από τα πιο αγαπημένα ορχηστρικά γραπτά για τσέλο, το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Έντουαρντ Έλγκαρ.

Σολίστ, ο ραγδαία ανερχόμενος τσελίστας ZlatomirFung, που σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεότερος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Τσαϊκόφσκυ στην κατηγορία του βιολοντσέλου. Η βραδιά κλείνει με την Συμφωνία αρ.5 του Σοστακόβιτς. Ένα αριστούργημα που αποθεώθηκε από την πρώτη στιγμή και επιβεβαίωσε την καλλιτεχνική αξία του δημιουργού του, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον Σοστακόβιτς. Το αμφιλεγόμενο τέλος της Συμφωνίας δεν μπορεί παρά να κάνει τους θεατές να υποκλιθούν στην «αφηρημένη» τέχνη της Μουσικής.

Προς εξυπηρέτηση του κοινού, από τις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου και κάθε μισή ώρα, το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας θα εκτελεί δρομολόγια με προορισμό το κάστρο του Ρίου (αφετηρία στην οδό Ερμού στο ύψος της Κορίνθου). Για την επιστροφή, με τη λήξη της συναυλίας, το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας θα εκτελεί δρομολόγια και για όση ώρα χρειαστεί.
*Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€.
*Για συλλόγους - σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ' άτομο (Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού). Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),Δισκοπωλείο JoeRecords – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» - Κορίνθου 274 (2610-273-287).