Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» κι ο Αλέξης Μίχας συνάντησε τη Βάνα Μπάρμπα, η οποία μίλησε για την επιθυμία της για μια τηλεοπτική εκπομπή, τη θαυμάστρια που την ανάγκασε να κινηθεί νομικά, αλλά και τη δύσκολη προσωπική κατάσταση που βιώνει.

«Βιώνω μια κατάσταση δύσκολη προσωπικά, θέλω να πάρω μια απόσταση από τα πράγματα. Θέλω να δω τι έχω ανάγκη να κάνω, και τι μπορώ να κάνω», αποκάλυψε η αγαπημένη ηθοποιός.

«Σκέφτομαι μια καινούργια παράσταση, “Η κυρία καμία”, και να την κάνω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και τα έσοδα να δοθούν στους καρκινοπαθείς», ανέφερε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι «Θα κάνω την παράσταση τον Οκτώβριο. Είμαι έτοιμη να γυρίσω στο θέατρο μετά από 10 χρόνια απουσίας».

«Δε θέλω να ξαναγυρίσω στην τηλεόραση ποτέ. Η ανάγκη μου είναι το σινεμά, συζητάω μια πολύ ωραία πρόταση. Στην τηλεόραση διεκδικώ εκπομπή», ξεκαθάρισε η Βάνα Μπάρμπα, και εξήγησε ότι «Έχω προτείνει μια εκπομπή για την τηλεόραση το “Κόκκινο τραπέζι”. Δε θα έχει μόνο επώνυμους, τι επώνυμους και κουραφέξαλα! Στη μυθοπλασία δε θα ξαναγυρνούσα. Με εκπομπή θα γυρνούσα στην τηλεόραση και θα έκανα και… σκάνδαλο».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στους ανθρώπους με τους οποίους θα ήθελε να εργαστεί σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

«Στην εκπομπή θα ήθελα να έχω μαζί μου τον Βαγγέλη Περρή και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τώρα συζητάω με κανάλι για την εκπομπή που θέλω να παρουσιάσω», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο ελληνικό METOO και απαντώντας στο αν η ίδια έχει πέσει θύμα κακοποιητικών συμπεριφορών στη δουλειά της, η Βάνα Μπάρμπα είπε ότι «Δε δέχθηκα ποτέ σεξουαλική παρενόχληση. Η γενιά μου ήταν τυχερή. Δεν υπήρχε η σκληράδα και ο τελματισμός που υπάρχει σήμερα. Όποιος θέλει να μιλήσει για οτιδήποτε μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή».

Επίσης, αναφέρθηκε σε δικαστική διαμάχη που έχει με επιχειρηματίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Έχω διαμάχες με επιχειρηματίες θα τους πάω δικαστικά, φέρθηκαν άδικα σε εμένα και άλλους συναδέλφους μου».

«Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως μπορούν να κοροϊδεύουν τους άλλους ανθρώπους. Τα χρήματα που διεκδικώ ως αποζημίωση από τους επιχειρηματίες θα τα δώσω στο Χαμόγελο του Παιδιού», πρόσθεσε.

Σχετικά με ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού στο πρόσωπό της, η αγαπημένη ηθοποιός περιέγραψε ότι «Μια γυναίκα με κυνηγούσε κινήθηκα νομικά και σταμάτησε. Η γυναίκα αυτή είχε καθαρά ερωτικό κόλλημα μαζί μου, νόμιζε ότι είμαστε οικογένεια. Με έπαιρνε τηλέφωνο 200 φορές την ημέρα και χτυπούσε κουδούνια. Σταμάτησα τη δικαστική διαδικασία όταν με παρακάλεσε να το κάνω και μετά άρχισε πάλι τα ίδια».

«Μου έμεινε “προίκα” ο τίτλος του sex symbol. Υπήρξα τυχερή αλλά δεν το έβλεπα τότε, στεναχωριόμουν και έλεγα “γιατί δε με βλέπουν σοβαρά;”», σημείωσε για τον τίτλο του sex symbol.

«Η ομορφιά λειτουργεί ως κατάρα στην Ελλάδα. Η Αλίκη όταν πήγε στην Επίδαυρο μόνο πεπονόφλουδες που δεν της έριξαν, τη χλεύασαν», είπε ακόμα η Βάνα Μπάρμπα, και συνέχισε τονίζοντας ότι «Κερδίσαμε Όσκαρ και δεν ήρθε κανείς να μου κάνει πρόταση για μια σοβαρή δουλειά».

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή η πάντα εντυπωσιακή Βάνα Μπάρμπα παραδέχτηκε ότι «Έχω μετανιώσει που δεν εκτίμησα ανθρώπους που με αγάπησαν πραγματικά. Μέχρι τα 30 δεν είχα την ωριμότητα να κατανοήσω αρσενικά που ήταν υπέροχα. Όποιον ήθελα τον είχα».

«Μετά τα 50 κατάλαβα πως δεν είμαστε ταπεινοί. Βλέπω πολλούς ανθρώπους στη showbiz που νομίζουν πως είναι σημαντικοί. Ναι, είχα “αυλή”, τους έδιωξε το παιδί μου είπε “τέρμα, δε θέλω αυλές”», συνέχισε.

Σχολιάζοντας τα της ελληνικής showbiz, η Βάνα Μπάρμπα ξεκαθάρισε ότι η γνώμη της για αυτήν είναι μέτρια έως κακή.

«Η γνώμη μου για τη showbiz είναι μέτρια έως κακή. Μου λείπει η Ρούλα Κορομηλά. Πολλά κορίτσια που έχουν εκπομπές δε θα έπρεπε να έχουν. Πολλοί που πήραν πολλά λεφτά θα έπρεπε να έχουν πάει σπίτι τους. Ο Αρναούτογλου είναι πάντα γλυκός. Ο Σάκης έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικό παρουσιαστή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μου λείπει η Μαλβίνα, μας λείπει η Στάη», πρόσθεσε.

Η Βάνα Μπάρμπα αποκάλυψε και ότι σκέφτεται να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

«Σκέφτομαι να είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές αν είμαι ξεκούραστη και είμαι καλά με την υγεία μου», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας, τέλος, για το πέρασμα του χρόνου, και πώς την επηρεάζει, η ίδια είπε με ειλικρίνεια: «Για εμάς τις ωραίες γυναίκες η φθορά του χρόνου είναι αδυσώπητη. Θέλω να βρω τη Βάνα για να βρω τα επόμενά μου βήματα».