Με τις σχολικές τάξεις να έχουν πει "αντίο" και ένα ακόμα καλοκαίρι να βρίσκεται μπροστά μας, οι ανάγκες μαθητών και γονιών ολοένα και αυξάνονται, με τα παιδιά να έχουν την ανάγκη να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και τους γονείς να αναζητούν τον υπεύθυνο χώρο που έχουν δημιουργήσει στο μυαλό τους ώστε να ξέρουν πρωτίστως πως είναι ασφαλή αλλά και για να κάνουν τη δουλειά τους, η οποία σε αντίθεση με τους μαθητές δεν έχει ποτέ μεγάλα διαλείμματα.

Τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση αυτή δεν κρατάει παρά λίγα μόνο δευτερόλεπτα, έως ότου... ανθίσει στη σκέψη το "Ανθολόγιο".

Το ΚΔΑΠ της Πάτρας το οποίο χτίζει σταθερά το δικό του όνομα και χαρακτήρα στα μονοπάτια της εκπαίδευσης, προσφέρει στα παιδιά ένα χώρο που ακούει και σέβεται τις ανάγκες τους, τις επιθυμίες τους και την προσωπικότητά τους.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

Έχοντας σαν αφετηρία το δρόμο προς τη μάθηση, έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα μέσα στο οποίο τα παιδιά αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται και αποκτούν τις δικές τους εμπειρίες.

Το "Ανθολόγιο" δεν είναι το μέρος που τα παιδιά απλά θα περάσουν την ώρα τους, μέχρι να τα πάρουν οι γονείς τους. Όντας ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με υψηλά στάνταρ, στόχος του είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσα από την ουσιαστική κατανόηση, η δημιουργία αυτόνομων ατόμων, με έντονο κίνητρο, θετική διάθεση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τη μάθηση και κλήση προς τον αθλητισμό.

Τα παραπάνω μπορούν να αποκτηθούν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, όπως το σχέδιο, η μαγειρική, το θεατρικό παιχνίδι, ο χορός, η ρομποτική, το παραμύθι και τα πειράματα.


Και επειδή τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί όταν δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό, οι παιδαγωγοί του "Ανθολόγιου" επιλέγονται με κριτήριο την εκπαίδευσή τους στον τομέα της προσχολικής αγωγής, τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους, ώστε τα παιδιά να αισθανθούν οικεία από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους στο χώρο.

Αυτό άλλωστε δεν είναι δύσκολο να συμβεί, καθώς οι εγκαταστάσεις του εν λόγω ΚΔΑΠ είναι φωτεινές, δροσερές, με ξεχωριστά χρώματα και νέο εξοπλισμό για την άνεση και την ασφάλεια τους.


Το "Ανθολόγιο" δημιουργήθηκε με μότο τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους, στις δυνατότητες τους και να αισθάνονται έτοιμα να χαράξουν την δική τους μοναδική πορεία από νωρίς, στρώνοντας το έδαφος ώστε να ανταπεξέλθουν πολύ πιο εύκολα στις μαθητικές δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα μελλοντικά χρόνια.

Αρκεί να "ανθίσει" η σπίθα μέσα τους νωρίς, μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους...


Info

Τηλέφωνο: 261 031 2421 & 6934.049.625

Διεύθυνση: Αυλώνος 48, Πάτρα

Facebook: Ανθολόγιο

Instagram: anthologio_patra