Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Λάρισας με την αποκάλυψη της υπόθεσης της 51χρονης, που ήταν «φυλακισμένη» στο σπίτι από τη μητέρα της εδώ και 42 χρόνια. Η γυναίκα δεν έβγαινε από το σπίτι από ηλικία 9 ετών, καθώς η μητέρα της είχε μετατρέψει το πάνω διαμέρισμα της διπλοκατοικίας που διέμεναν σε «φρούριο» βάζοντας αλυσίδες στην πόρτα και κάγκελα στα παράθυρα.

Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν η μητέρα σε ηλικία 76 ετών, βρέθηκε νεκρή από παθολογικά αίτια, στα σκαλοπάτια του σπιτιού της, όπου γύριζε από τα ψώνια της.

Πέντε ημέρες μετά την αποκάλυψη της ιστορίας, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Σωτήρης Βούλγαρης, δήλωσε στο OPEΝ ότι η γυναίκα βρίσκεται «σε προστατευόμενο περιβάλλον, παρακολουθείται από τις κοινωνικές λειτουργούς, είναι σε συνεργασία με το συγγενικό της περιβάλλον οι υπηρεσιακές δομές του δήμου μας, και από εδώ και πέρα θα είναι σε περίοδο προστασίας».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, από τις 18 Ιουνίου η γυναίκα έχει καλή επικοινωνία με τις κοινωνικές λειτουργούς. «Εικάζοντας και κατ’ εκτίμηση ήταν κλεισμένη μέσα στο σπίτι, ζώντας μέσα σε ένα περιβάλλον μιας οικογενειακής κατάστασης που ας πούμε ήταν πυρηνική οικογένεια με τις δικές της δυναμικές και όπως προέκυψε, έβγαινε έξω πετούσε τα σκουπίδια, γενικά ήταν σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

«Όταν την βρήκαν δεν ήταν τρομαγμένη πάντως. Υπήρχε επισκεψιμότητα στο σπίτι από τους συγγενείς. Από εδώ και πέρα η Πρόνοια θα κατευθύνει την κατάσταση για να αποκτήσει η γυναίκα τα δικαιώματα που πρέπει να έχει», είπε ο αντιδήμαρχος που εκτίμησε ότι «η ένταξη στην κοινωνία θα είναι δύσκολη, αλλά με βοήθεια μπορεί να γίνει».