Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται με 24 εκατ. ευρώ έργα για την αποκατάσταση βλαβών που προέκυψαν έπειτα από φυσικές καταστροφές, έπειτα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κινήθηκαν έγκαιρα, αποτύπωσαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αιτήματος χρηματοδότησης συνολικού ύψους 38,6 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε λίγους μήνες εγκρίθηκαν οι πρώτες πιστώσεις που αφορούν έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και των τριών Περιφερειακών Έργων, αλλά και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Ειδικότερα, στην Π.Ε. Αχαΐας εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας από φυσικές καταστροφές που έπληξαν τοπικές και δημοτικές κοινότητες στους Δήμους Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας και Αιγιάλειας.

Από τις αυτοψίες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων εντοπίστηκαν  εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές του επαρχιακού οδικού δικτύου, καταστροφή τεχνικών και διάβρωση πρανών που χρήζουν αποκατάστασης τόσο για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και για την προστασία από νέα πλημμυρικά  φαινόμενα.