Ολοένα και ανεβαίνει η Ναύπακτος στον τουριστικό τομέα και αυτό δεν ισχύει μόνο για το Πάσχα όπου τα ξενοδοχεία του κέντρου της φτάνουν στο 100% της πληρότητας της, αλλά αφορά και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Ναύπακτος, έχοντας μόνιμους θαμώνες, κυρίως από την Αθήνα κάθε καλοκαίρι, τόσο στην παραλία της Ψανής, όσο και στα γύρω χωριά από την πόλη, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα "τοπ" μέρη των ταξιδιωτικών πρακτορείων, έχοντας κάνει σημαντικά βήματα όχι μόνο για τον εγχώριο τουρισμό, αλλά και για τον εισερχόμενο, τους ξένους δηλαδή τουρίστες.

Σύμφωνα με παράγοντες του τουριστικού κλάδου γίνεται μία προσπάθεια από το σύνολο του ξενοδοχειακού τομέα και γενικότερα της πόλης για να αποκτήσει η Ναύπακτος μια πιο στενή σχέση με ξένες αγορές και με τους  tour operators που συνεργάζονται με αυτές.

Έτσι, έχει γίνει μια αρκετά καλή προσέγγιση προς την γερμανική αγορά, ενώ υπάρχει και μία ικανοποιητική ανταπόκριση με τους Γάλλους και τους Ιταλούς, παρόλο που πρόκειται για δύο αγορές που δεν έχουν μεγάλη προσέλευση στον Άραξο και την Δυτική Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα πάνω στο κομμάτι του εισερχόμενου τουρισμού στην Ναύπακτο στηρίζουν πολλά και στους ομογενείς, κυρίως στους Ναυπακτιώτες που ζουν εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία.


Οι νέες επενδύσεις και η κρουαζιέρα

Όλα αυτά αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι άσχετα με τις προθέσεις που φαίνεται να έχει μία μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία για να κτίσει μια νέα μικρή, αλλά σύγχρονη τουριστική μονάδα με ενοικιαζόμενα δωμάτια λίγο έξω από το κέντρο της Ναυπάκτου.

Επιπλέον, επιχειρηματίας με καταγωγή από την περιοχή, φέρεται να ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανακαίνιση κτιρίου για να το μετατρέψει σε ξενοδοχειακή μονάδα, δίνοντας έτσι στην πόλη μια παραπάνω τουριστική δυναμική.

Θυμίζουμε ότι η Ναύπακτος έκανε ήδη ένα αποφασιστικό βήμα στον τουρισμό κρουαζιέρας, δεχόμενη πλέον κάθε δεκαπέντε μέρες ένα κρουαζιερόπλοιο με σχεδόν 1.200 επιβάτες, κάνοντας την αρχή και μπαίνοντας στον "χάρτη" αυτής της μορφής τουρισμού. 

Η Ναύπακτος λοιπόν έχοντας κατακτήσει μία θέση στον εγχώριο τουρισμό, ετοιμάζεται να ανέβει σκαλιά στον τουριστικό χάρτη και στις ξένες τουριστικές αγορές.

Μεγάλο πλεονέκτημα της τα γραφικά στενά της, τα όμορφο λιμανάκι της, το Κάστρο της και τα πανέμορφα χωριά της (όχι μόνον στην περιοχή της Ναυπακτίας, αλλά και στη γειτονική της Δωρίδα), με τις υπέροχες παραλίες και τα καθαρά νερά τους.