Συστατικά

50γρ. βούτυρο
800γρ. κεράσια πλυμένα, χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
½ φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. φαρίνα
100 γρ. ηλιέλαιο
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αβγά
200 γρ. γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

Απλώνεις το βούτυρο σε μια φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα, ρίχνεις το βούτυρο και το βάζεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς
Το βγάζεις από το φούρνο και στρώνεις στην επιφάνεια του ταψιού τα κεράσια
Προσθέτεις το κορν φλαουρ και την καστανή ζάχαρη και τα αφήνεις να ψηθούν για 8-10 λεπτά
Ρίχνεις στο μίξερ τα αβγά με την κρυσταλλική και χτυπάς πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
Προσθέτεις το γιαούρτι, το λάδι, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς
Βγάζεις από το φούρνο τα κεράσια και ρίχνεις επάνω το μίγμα
Το βάζεις και πάλι στο φούρνο και το αφήνεις να ψηθεί για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμο βυθίζεις ένα μαχαίρι, αν δεν μείνουν υπολείμματα, μπορείς να το βγάλεις από το φούρνο
Το αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις με παγωτό

Πηγή: tlife.gr