Συστατικά

3 μέτρια καλαμάρια πλυμένα καλά και καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες ή καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μισό μαρούλι (ή όποια πράσινη σαλάτα προτιμάς) ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μεσαία καρέ
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Ντρέσινγκ

• 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κ. σ. ξίδι ή μπαλσάμικο
• 1 κ.. γλ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

Κόβεις τα καλαμάρια σε μέτρια καρέ
Τα βάζεις σε ένα μπολ και ρίχνεις το σκόρδο, το πιπέρι
Ζεσταίνεις 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζεις τα μισά καλαμάρια σε δυνατή φωτιά για 2 περίπου λεπτά

Όταν τα βγάλεις από το τηγάνι τα τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας

Ιδανικά βάζεις σε ένα βάζο όλα τα υλικά και ανακινείς καλά . Εναλλακτικά μπορείς να τα χτυπήσεις σε ένα βαθύ πιάτο με το σύρμα
Αφού ετοιμάσεις το ντρέσινγκ βάζεις σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ τα λαχανικά και ρίχνεις από πάνω το μισό
Βάζεις τα καλαμάρια και ρίχνεις το υπόλοιπο ντρέσινγκ

Πηγή: tlife.gr