Ο Ρένος Ρώτας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Κυψέλη στην ΕΡΤ2. Μέσα σε όλα, ο νεαρός ηθοποιός μίλησε για την ενασχόληση του με τον αθλητισμό προδίδοντας με χαρά την στιγμή που τον έπιασαν τα κλάματα μόλις εισήλθε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρένος Ρώτας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό επαγγελματικά με συστηματικό τρόπο και τώρα έχω πέντε χρόνια που το κάνω. Με αγαπημένη εμπειρία τον μαραθώνιο που έτρεξα για πρώτη φορά φέτος και είναι κάτι που συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι εμπειρία ζωής, άκρως συγκινητική και με το που θα μπεις στο Καλλιμάρμαρο σε πιάνουν τα δάκρυα».

«Το πρόγραμμα δεν μου επέτρεψε όμως να κάνω σωστή προπόνηση. Είμαστε σε πανικό γυρισμάτων, προβών και αναζήτησης νέας δουλειάς οπότε δεν μπορείς να έχεις αυστηρό πρόγραμμα. Δεν μπορείς να πεις πάντα πως θα ξυπνήσεις και θα πας για τρέξιμο όταν έχεις αργήσει να κοιμηθείς και πρέπει μετά να είσαι στην παράσταση.

«Οριακά θεωρώ ότι πήγα γιατί είχα παράσταση μετά, την προηγούμενη μέρα είχα διπλή παράσταση. Δηλαδή κοιμήθηκα τέσσερις ώρες, ξύπνησα ξημερώματα για να φτάσω στον Μαραθώνα και μετά είχα πάλι παράσταση. Μόλις μπήκα στο Καλλιμάρμαρο με έπιασαν τα κλάματα. Κανονικά, ρεαλιστικά δάκρυα» συμπλήρωσε ο Ρένος Ρώτας στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.