Έντεκα εστιατόρια του Ντουμπάι τιμήθηκαν με τα πρώτα αστέρια Michelin που απονέμονται σε εστιατόρια της Μέσης Ανατολής καθώς δεκάδες χώροι εστίασης της πόλης εισήλθαν στον διάσημο γαλλικό γαστρονομικό οδηγό.

Οι επιθεωρητές του οδηγού πέρασαν μήνες επισκεπτόμενοι εστιατόρια "από τα πιο πολυτελή ιδιοκτησίας παγκοσμίου φήμης σεφ μέχρι τα απλά μπιστρό που διευθύνουν φιλικοί ντόπιοι", όπως είπε ο Γκουεντάλ Πουλενέκ, ο διευθυντής του οδηγού Michelin στη διάρκεια εκδήλωσης στην Όπερα του Ντουμπάι.

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για το Ντουμπάι και για τον οδηγό Michelin», σημείωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από τα 69 εστιατόρια που επελέγησαν για την πρώτη έκδοση του οδηγού που είναι αφιερωμένη στο Ντουμπάι με ιταλική, ιαπωνική, αραβική, γαλλική και ινδική κουζίνα, δύο απέκτησαν τα δύο αστέρια κύρους που διακρίνουν "ένα εξαιρετικό εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς".

Οι νικητές των δύο αστεριών είναι το ιταλικό εστιατόριο Il Ristorante του σεφ Νίκο Ρομίτο και το STAY του γάλλου σεφ Γιανίκ Αλενό, που βρίσκονται αμφότερα στα τεχνητά νησιά σε σχήμα φοίνικα, τα Palm Islands.

Εννέα άλλα εστιατόρια του Ντουμπάι κέρδισαν ένα αστέρι, αλλά κανένα δεν κέρδισε τα τρία αστέρια για την «εξαιρετική» κουζίνα.