Να μπει ένα «στοπ» στη μείωση των συντάξεων και να ξεκινήσει το κράτος να δίνει αυξήσεις στις συντάξεις τους, τώρα που το κύμα ακρίβειας έχει μπει στις ζωές τους, φέρνοντας τους σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Αυτό ζήτησαν τα μέλη του προεδρείου της ένωσης συνταξιούχων Αχαΐας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πάτρα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, καθώς μετά από τις ανατιμήσεις που υπάρχουν σε τρόφιμα, σε φάρμακα και σε ενέργεια τα χρήματα που παίρνουν δεν τους φτάνουν ούτε για να βγάλουν το δεκαπενθήμερο του μήνα.

Όπως είπαν πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση για αυτό και κάλεσαν τα μέλη τους να δώσουν ένα δυναμικό παρών στη πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή στις 24 του μήνα.

Η συγκέντρωση αυτή, στην πλατεία Κλαθμώνος μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο θα έχει σαν στόχο να στείλει το μήνυμα προς τους κυβερνώντες.

«Για μια ακόμα φορά να βροντοφωνάξουμε μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο με όλη μας τη δύναμη: Δεν αντέχουμε τις περικοπές στις συντάξεις. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με την 13η και 14η σύνταξη, όχι με τα ψίχουλα κοροϊδίας».

Μάλιστα η ένωσή όπως αναφέρει θα βάλει λεωφορεία για δωρεάν μετάβαση, με αναχώρηση την Παρασκευή 24 Ιουνίου 7:30 το πρωί από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα στην Ακτή Δημαίων, καλώντας τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή.

«Ξεσηκωμός τώρα, δεν πάει άλλο. Η πίεση με την μαζική συμμετοχή μας είναι ο μόνο δρόμος για να επιβάλλουμε λύση στα οξυμένα προβλήματά μας» καταλήγει η ανακοίνωση.