Αρκετά παράπονα έχουν οι τσιγγάνοι στη συνοικία της Κάτω Αχαΐας από τις κατά καιρούς δημοτικές αρχές που έχουν περάσει από τον δήμο της Δυτικής Αχαΐας.  

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η συνοικία τους είναι εδώ  και χρόνια εγκαταλειμμένη από την πολιτεία, χωρίς να  έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα υποδομής. Όπως αναφέρουν οι δρόμοι τους είναι γεμάτοι από λακκούβες, δεν υπάρχει ο ανάλογος φωτισμός, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι της γειτονιάς τους έχουν εικόνα εγκατάλειψης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνοικία τους δεν υπάρχει ούτε μία παιδική χαρά, ενώ εκεί μένουν πάνω από 1.000 παιδιά έως και 12 με 14 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια παρά τις εκκλήσεις τους δεν έχει γίνει κάτι για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς.

Όμως και η κατάσταση στην πλατεία της συνοικίας τους που αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους της πόλης, δεν είναι καλύτερη. Ένα επίσης παράδειγμα που αναφέρουν σχετικά με την εγκατάλειψη της συνοικίας τους από τους φορείς και από την πολιτεία είναι ότι μέχρι πρότινος υπήρχαν μόλις 8 κάδοι απορριμμάτων σε όλη τη γειτονιά τους, ενώ εκεί ζουν πάνω από 5.000 κάτοικοι.

Χρειάστηκε να κάνουν αρκετές συναντήσεις και να πιέσουν τους φορείς για να γίνει το αυτονόητο και να προστεθούν 60 κάδοι απορριμμάτων για να βάζει ο κόσμος εκεί τα σκουπίδια του.

Όλα τα παράπονα των τσιγγάνων τα γνωρίζει η δημοτική αρχή και ο Σπύρος Μυλωνάς που έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει μία σειρά από έργα που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της συνοικίας αυτής.

Έργα όπως η δημιουργία παιδικής χαράς, η κατασκευή ενός ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, άλλα και παρεμβάσεις υποδομής που έχουν να κάνουν με τους δρόμους, τους κοινόχρηστους χώρους και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.