Έφτασε κοντά στην διασωλήνωση, όμως μόλις 20 λεπτά της ώρας, ηταν αρκετά για να τον κάνουν να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Ο λόγος για τον κ. Κώστα, τον άνθρωπο που τον τσίμπησε η αράχνη "μαύρη χήρα" και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Ο 42χρονος, μίλησε αποκλειστικά στο patrasevents.gr για την περιπέτεια που είχε με την υγεία του και που ξεκίνησε όταν έκανε αγροτικές δουλειές σε χωράφι στη Δυτική Αχαΐα.

Ο 42χρονος αναφέρει ότι "Δεν κατάλαβα ότι με τσίμπησε αράχνη, κατάλαβα μία φαγούρα στο δεξί μου πόδι. Δεν έδωσα σημασία και πήγα σπίτι μου. Έκανα μπάνιο, αλλά άρχισαν οι πόνοι και ήπια παυσίπονα αλλά δεν μου πέρναγε. Μετά από μία ώρα τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς με έπιασαν έντονοι πόνοι".

Επόμενη κίνηση ήταν να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και πήγε στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" το οποίο είχε εφημερία: "Πήγα στο νοσοκομείο στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα και οι γιατροί μου κάνανε όλες οι εξετάσεις. Δεν μπόρεσαν όμως να βρουν τι είχα και φοβόντουσαν για καρδιακά, για οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό. Τους είπα ότι πρώτα είχα τα εξανθήματα και την φαγούρα και μετά ήρθαν οι πόνοι. Μου έκαναν παυσίπονες ενέσεις και με έδιωξαν από το νοσοκομείο λέγοντας μου ότι θα είμαι μία χαρά".

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι.
"Πήγα σπίτι μου όμως δεν ηρέμησα. Τα πόδια μου ίδρωναν και με καίγανε.
Πήγα στο κέντρο υγείας Ερυμάνθειας γιατί δεν άντεχα άλλο τους πόνους. Η γιατρός που ήταν εκεί θυμόταν ένα ανάλογο περιστατικό και μου είπε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να με έχει τσιμπήσει αράχνη. Από την εμπειρία της το κατάλαβε. Μου συνέστησε να πάω στο νοσοκομείο στο Ρίο γιατί εκεί έχουν αντίδοτο", αναφέρει ο κύριος Κώστας και συνεχίζει την διήγηση:
"Πήγα λοιπόν στο νοσοκομείο του Ρίου. Είπα στους γιατρούς τα συμπτώματα και τους έδειξα και τις εξετάσεις. Με κράτησαν στο νοσοκομείο, όμως συνέχιζα να έχω φαγούρα. Το σώμα μου κρύωνε και τα πόδια μου και έκαιγαν. Το βράδυ οι γιατροί αποφάσισαν να μου δώσουν το αντίδοτο, καθώς ήταν πλέον πεπεισμένοι ότι ήταν τσίμπημα αράχνης. Η διαδικασία όμως ήταν δύσκολη. Ήταν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για διασωλήνωση, γιατί δεν ξέρουν πώς θα αντιδράσει ο κάθε οργανισμός. Ήταν μία αρκετά επικίνδυνη διαδικασία όμως εγώ θα το έκανα ότι και αν μου έλεγαν".

Το θύμα της "μαύρης χήρας", περιγράφει τα όσα έγιναν στη συνέχεια: "Η διαδικασία με το αντίδοτο κράτησε 50 λεπτά και οι αναισθησιολόγοι με κράτησαν άλλα 20 λεπτά στην ανάνηψη για να σιγουρευτούν ότι δεν θα έχω κάποια παρενέργεια. Μέσα σε αυτό το εικοσάλεπτο όμως, περάσανε τα πάντα, ακόμα και τα εξανθήματα που είχα στα πόδια. Κυριολεκτικά χόρευα, ήμουν μία χαρά. Το αντίδοτο λειτούργησε κατευθείαν. Τότε στην ουσία οι γιατροί βεβαιώθηκαν ότι είχα τσιμπηθεί από τη μαύρη χήρα, καθώς ο οργανισμός είχε αντιδράσει σωστά στο αντίδοτο", αναφέρει ο ίδιος.

Η αράχνη μαύρη χήρα δεν είναι κάποιο εξωτικό είδος. Συναντάται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα, με τις επιθέσεις της, ωστόσο, να μην είναι συχνές.

Με το τσίμπημά της μπορεί να επιφέρει μέχρι και τον θάνατο σε πιο ευπαθείς ανθρώπινους οργανισμούς, όπως, ηλικιωμένοι, ασθενείς, μικρά παιδιά και αλλεργικά άτομα.