Κλειστή παραμένει για ακόμα ένα καλοκαίρι η "Βεράντα" στο Κάστρο της Πάτρας, με τους κατοίκους της Άνω πόλης να νοσταλγούν αυτόν τον χώρο και να επιθυμούν να φύγει επιτέλους το λουκέτο από την πύλη του.

Ο χώρος αυτός είχε κλειστεί το καλοκαίρι του 2013  (πάνε εννέα χρόνια πλέον) από την τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων για την προστασία του μνημείου, αφήνοντας όμως μία συνοικία όπως την Άνω πόλη, χωρίς αυτή την όαση δροσιάς και πρασίνου που είχε η γειτονιά τους.  

Η κλειστή Βεράντα αποτελεί μία πληγή για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής που όλα αυτά τα χρόνια επιζητούν ματαίως να ανοίξει. Ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες η απουσία της από την γραφική αυτή συνοικία στην οποία ανηφορίζει αρκετός κόσμος τα βράδια, είναι περισσότερο αισθητή.

Φέτος μάλιστα το καλοκαίρι, όπου ως γνωστόν, γίνονται έργα ανάπλασης στην Άνω πόλη, με τις πλατείες και τα δρομάκια της περιοχής να είναι σκαμμένα και μέσα στο χώμα, ο χώρος της "Βεράντας" θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο χρήσιμος όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για τους θαμώνες συχνάζουν στην εκεί συνοικία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, επιμένοντας στη στάση της, θέλοντας να προστατεύσει το μνημείο και μη έχοντας τον ανάλογο αριθμό φυλάκων για τη φύλαξη του, δεν σκοπεύει ούτε και αυτό το καλοκαίρι να ανοίξει τον χώρο.

Παρόλο που οι κάτοικοι της Άνω πόλης και της περιοχής του Κάστρο το επιθυμούν και το ζητούν.