Με επιτυχία έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η αναβίωση του Διεθνούς Κυπέλλου Πυγμαχίας Ακρόπολις, σε μία μεγάλη και σημαντική διοργάνωση που ξεκίνησε στις 16 του μήνα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 19 Ιουνίου.

Στους αγώνες συμμετείχαν ορισμένα από τα σημαντικότερα ανερχόμενα της Διεθνούς Πυγμαχίας, νέοι αθλητές που έδειξαν ότι έχουν το αύριο μπροστά τους και ότι το μέλλον τους ανήκει.

Ειδικότερα για την Πάτρα το Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης περιλάμβανε και δύο μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες. Οι δύο αθλήτριες της Παναχαϊκής η Αντωνία Γιαννακοπούλου και η Χρυσούλα Πλέα κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες τους και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά το 1975 στο Παναθηναϊκό στάδιο, ένα μοναδικό στολίδι παγκοσμίως, έγινε μία διεθνής πυγμαχική διοργάνωση, σε μια φαντασμαγορική γιορτή όπου ο αθλητισμός συνάντησε την τέχνη.  

Στους αγώνες πήραν μέρος 200 πυγμάχοι από όλον τον κόσμο και αγωνίστηκαν για τα βραβεία Ολύμπια κι ανάμεσα τους  ήταν 28 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες συνολικά.  Από την Πάτρα εκτός από τα δύο κορίτσια που πήραν τις πρώτες θέσεις αγωνίστηκε και ο Γιώργος Σωτηρόπουλος του Τόφαλος.

Η Ομοσπονδία βράβευσε τον Πατρινό πρώην πυγμάχο και προπονητή της Άμυνας Πατρών Μάριο Καπερώνη για την προσφορά του στο άθλημα Στην διοργάνωση αυτή επέστρεψε θεσμός των Ολυμπίων, με ειδική βράβευση των κορυφαίων πρωταθλητών.

Παράλληλα έγινε και διεθνής καμπάνια για την διάσωση του αθλήματος της πυγμαχίας, ως αναπόσπαστου πυλώνα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, καθώς ενδεχομένως να αφαιρεθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.