Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι Πολιτισμού  2022», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει δύο μοναδικές εκδηλώσεις - αφιερώματα στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε το 2018 από την οικογένεια του κορυφαίου καλλιτέχνη, με την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου δημιουργού, μαζί με εξαίρετους μουσικούς και ερμηνευτές, θα παρουσιάσει τα τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλο το μουσικό τους στίγμα στο ελληνικό μουσικό κοινό και εξακολουθούν να διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους.

Η πρώτη εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:30 στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:30 στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου στο Νομό Ηλείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας,Νίκος Κοροβέσης δήλωσε «Η ΠΔΕ τιμά το έργο του μεγάλου συνθέτη που με το σπουδαίο έργο του επηρέασε την ελληνική μουσική. Το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ περιλαμβάνει αφιερώματα και σε πολλούς  μεγάλους δημιουργούς όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη τους αξία, την διαχρονικότητά τους και την επιρροή στο ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά».