Ο ΠΟΤ κλήθηκε να συμμετάσχει στο τετραήμερο πρόγραμμα αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου αγωνιστικών τροχοπέδιλων (International World Cup speed skating) που έγινε στο νησί της Μαδέρα. Το νησί βρίσκεται γεωγραφικά ανοιχτά του Μαρόκου και είναι αυτόνομο κρατίδιο της Πορτογαλίας. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετικά απαιτητική αφού κάθε μέρα οι αθλητές λάμβαναν μέρος σε αγώνες αντοχής και ταχύτητας σε συνθήκες δρόμου και πίστας.

Οι αγώνες ήταν εξαιρετικά απαιτητικοί και πήραν μέρος οι καλύτερες ομάδες και αθλητές από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στην ελίτ είχαν την ευχάριστη θέση να εκπροσωπούν την Ελλάδα αθλητές από τον Πατραϊκό Όμιλο Τροχοπέδιλων. Οι συμμετέχοντες ήταν από κάθε πλευρά της υφηλίου ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, αναλυτικά έλαβαν μέρος πάνω από 400 αθλητές από 20 χώρες.

Ο σύλλογος της Πάτρας ήταν ο μοναδικός καλεσμένος της διοργάνωσης από την Ελλάδα και την εκπροσώπησε με 4 αθλητές τους Χ.Σαράντη, Β.Διαμαντόπουλο, Α.Μπακοπούλου, Α.Γιαννόπουλο. Παρά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο ο ΠΟΤ κατάφερε να συγκεντρώσει 17 πόντους στην συνολική βαθμολογία των ομάδων και την τελευταία μέρα των αγώνων ο Χ.Σαράντης σημείωσε καταπληκτική επίδοση λαμβάνοντας την 8η θέση στην κατηγορία Master’s στα 12 χιλιόμετρα αντοχής.

Ο ΠΟΤ μετράει μόλις 10 μήνες λειτουργίας και έχει ήδη καταφέρει να βρίσκεται στην ελίτ των ελλαδικών και διεθνών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Πάτρας βγήκε πρώτη σε συγκέντρωση μεταλλίων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες σε διασυλλογικούς αγώνες που έγιναν τον Μάρτιο στην Αθήνα, παράλληλα μέσα στο έτος διοργάνωσε 6 διαφορετικά σεμινάρια και εκδηλώσεις γύρω από τα τροχοπέδιλα. Επόμενη αποστολή για την ΠΟΤ είναι ο διεθνής αγώνας πίστας που θα γίνει τον Αύγουστο στην Αγκόνα και στους μαραθώνιους των Παρισίων και του Βερολίνου τον Οκτώβριο. Το μεγαλύτερο, ωστόσο κατόρθωμα της ομάδας είναι ότι γνώρισε στην τοπική κοινωνία το άθλημα και καθημερινά υποδέχεται τους αρχάριους και έμπειρους αθλητές του στα προπονητικά προγράμματα.

Ο σύλλογος ευχαριστεί τις εταιρείες Tsianikas.gr και Σαρέλλας Yamaha για την αμέριστη υποστήριξη τους για το αγωνιστικό έτος 2021-2022.



Ο ΠΟΤ για την συμμετοχή του στο παγκόσμιο κύπελλο στην εκπομπή Χαμηλή Πτήση