Διήμερο φεστιβάλ διοργανώνει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών για τις 24 και τις 25 Ιουνίου, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. 

Στην Πάτρα ζουν πάνω από 80 άτομα στα εγκαταλειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων και τουλάχιστον 200 άνθρωποι σε σπίτια που έχουν μισθωθεί από πρόσφυγες που χωρίς τη βοήθεια του κράτους, αλλά και χωρίς εργασία απειλούνται να μείνουν άστεγοι.

Ανάμεσα σε αυτούς και οικογένειες με μικρά παιδιά. Το μήνυμα όμως του διήμερου φεστιβάλ που μετά από χρόνια διοργανώνει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών δεν έχει να κάνει τόσο με την ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά είναι αντιρατσιστικό.

Στόχος είναι η απομόνωση κάθε μορφής ρατσισμού, αφού όλες οι μορφές αυτού παραπέμπουν στον φασισμό. Για όλα αυτά και άλλα πολλά θα πραγματοποιηθούν το διήμερο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις-συζητήσεις.

Συζητήσεις και ομιλίες για επίκαιρα ζητήματα, όπως οι παράνομες επιστροφές και επαναπροωθήσεις, αλλά και η ακροδεξιά στην Ελλάδα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα με αυτές τις συζητήσεις μετά το τέλος της κάθε ημέρας θα πραγματοποιηθούν και μουσικές συναυλίες από καλλιτέχνες και μουσικούς που έχει αναδείξει η Πάτρα και οι οποίοι με τις μουσικές τους θα ομορφύνουν το φεστιβάλ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όσοι προσέλθουν στο φεστιβάλ έχουν την δυνατότητα να φέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση της τροφοδοσίας των μεταναστών/-τριών και προσφύγων τους οποίους η Κίνηση συνδράμει.