Χαμός γίνεται στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, τις τελευταίες μέρες, με την αύξηση των κρουσμάτων covid, τις ακόμα περισσότερες περιπτώσεις ύποπτων κρουσμάτων, αλλά και τους διάφορους ιούς που κυκλοφορούν. 

Σύμφωνα με συγγενείς ασθενών που έχουν αναγκαστεί να πάνε στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΓΝ Πατρών, στους χώρους αυτούς έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση που θυμίζει σκηνικά παλιότερων εποχών, με ράντζα και νοσηλείες στους διαδρόμους.

Τι έχει συμβεί; Κάποιοι από τους ασθενείς που πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία, έχοντας προβλήματα που χρειάζονται εισαγωγή, δεν έχουν εισαχθεί γιατί σε ορισμένες από τις κλινικές οι νοσηλευόμενοι έχουν εμφανίσει πυρετό και υπάρχει κίνδυνος να έχουν κορωνοϊό.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως η ανησυχία που υπάρχει για νέα έξαρση του ιού μετά από την χαλάρωση των μέτρων, έχει φέρει μία αντίστοιχη αναστάτωση και στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ωστόσο, γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε επιφυλακή. Πάντως, η εικόνα στα εξωτερικά ιατρεία με τους ασθενείς να βρίσκονται στους διαδρόμους, περιμένοντας την εισαγωγή τους, σίγουρα δεν κολακεύει ούτε το ίδρυμα, ούτε τον χώρο της δημόσιας υγείας.  

Αφήστε που η ταλαιπωρία για τους συγγενείς και τους ασθενείς είναι μεγάλη, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να τρέχουν όλη μέρα, να κάνουν υπερωρίες και να μην μπορούν ουσιαστικά να τους βοηθήσουν.