Έχουν αγανακτήσει οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως, με την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή τους από τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει για τη δημιουργία του πρώτου ανοικτού κέντρου εμπορίου της Πάτρας.

Οι εργασίες έχουν αρχίσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο και αφορούν τις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν στα πεζοδρόμια της Κωνσταντινουπόλεως για την αλλαγή της αισθητικής και της εικόνας της περιοχής, πάντα στα πλαίσιο του Open Mall.

Το ζήτημα όμως είναι ότι ο ανάδοχος που έχει αναλάβει το έργο προχωρά τις εργασίες αυτές με ρυθμούς χελώνας, με αποτέλεσμα τα καταστήματα της οδού Κωνσταντινουπόλεως να είναι σχεδόν απομονωμένα αφού σε πολλά σημεία η πρόσβαση έχει αποκοπεί.

Το γεγονός αυτό έχει ακόμα περισσότερες αρνητικές συνέπειες στην ήδη χαμηλή αγοραστική τους δύναμη, μειώνοντας τον τζίρο και την πελατεία τους, με αποτέλεσμα αρκετοί επαγγελματίες να έχουν φτάσει στα όρια τους.

Ορισμένοι βέβαια υπομένουν ελπίζοντας ότι το έργο του Open Mall θα δώσει μια άλλη δυναμική και προοπτική στην περιοχή, αναβαθμίζοντας την γειτονιά τους και φέρνοντας μια νέα πνοή στα μαγαζιά τους. Μέχρι τότε όμως;

Πάντως, παράπονα υπάρχουν και από τους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν ότι οι εργασίες για την ανάπλαση που είναι να αναβαθμίσει τη συνοικία τους αργούν και αντί να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, τους τη δυσκολεύουν. 

Σημειώνουμε ότι οι παρεμβάσεις αυτές είναι στην αρμοδιότητα του δήμου, παρόλο που το Open Mall είναι ένα έργο που κατά βάση σχετίζεται με τον Εμπορικό Σύλλογο. Όμως και ο Εμπορικός Σύλλογος που παρακολουθεί τις εργασίες έχει εκφράσει τη δυσανασχέτηση του για τη πορεία των εργασιών.