Κι ενώ τα κρούσματα στην Αχαΐα παρουσιάζουν μία αυξητική τάση, με τους ειδικούς να εκπέμπουν SOS για τη χρήση της μάσκας και την επαναφορά των μέτρων ατομικής προστασίας, τουλάχιστον στους κλειστούς χώρους, τα εμβόλια παραμένουν μία ξεχασμένη υπόθεση για την Πάτρα και την περιφερειακή ενότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ακόμα και στο mega εμβολιαστικό κέντρο, την μοναδική πλέον δομή της Πάτρας που γίνονται σε καθημερινή βάση εμβόλια αφού στις γραμμές των κέντρων υγείας, αλλά και σε αυτές των νοσοκομείων έχουν περιοριστεί σε μία ή και δύο φορές την εβδομάδα, ο αριθμός τους δεν ξεπερνάει πλέον τα είκοσι συνολικά.

Εμβόλια που αφορούν την πρώτη, την δεύτερη, αλλά και την τρίτη δόση και έχουν να κάνουν τόσο με αυτά της Moderna, όσο και με αυτά της Pfizer. Έχει πιάσει δηλαδή "πάτο" η εμβολιαστική διαδικασία στην κυριολεξία την ώρα βέβαια που εύκολα μπορεί να κολλήσουν εμβολιασμένοι, αλλά και ανεμβολίαστοι.

Πέρα όμως από τα εμβόλια ελάχιστοι είναι αυτοί που τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Μια βόλτα στο κέντρο της Πάτρας είναι αρκετή για τον καθένα στο να βγάλει συμπεράσματα.

Στα λεωφορεία και στον προαστιακό οι επιβάτες που φορούν μάσκα είναι μετρημένοι, ενώ ελάχιστοι πλέον είναι αυτοί που τη φορούν στα σούπερ μάρκετ. Στα καταστήματα εστίασης και στα εμπορικά μαγαζιά, δεν το συζητάμε η μάσκα έχει ξεχαστεί.

Όμως και στα σχολεία ακόμα ελάχιστα ήταν τα παιδιά (μέχρι να λήξει η σχολική χρονιά) που φορούσαν προαιρετικά τη μάσκα στις αίθουσες των μαθημάτων τους. Την ίδια στιγμή οι ουρές που υπήρχαν πριν από δύο μήνες στους δειγματοληπτικούς ελέγχους και στα σημεία που βρίσκονταν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, έχουν εξαφανιστεί. 

Όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από αρμοδίους για να πείσουν το κράτος και το υπουργείο για να κρατήσουν το mega εμβολιαστικό κέντρο ανοικτό.