Περιορισμός της αστάθειας. Όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το meteo.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων αλλά σταδιακά θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.