«Σασμός»: Λίγα επεισόδια έχουν μείνει για να γραφτεί ο επίλογος της σεζόν για τη σειρά που κέρδισε φέτος την αγάπη των τηλεθεατών.

Επεισόδια που θα κρίνουν τα πάντα για τη μοίρα του Αστέρη, της Αργυρώς και του Μαθιού, βάζοντας τους τρεις αγαπημένους ήρωες σε μεγάλα διλήμματα.

Οδεύοντας προς το φετινό φινάλε της σειράς, δύο ήρωες νιώθουν το χρόνο τους να μετρά αντίστροφα. Η πρώτη είναι η Αργυρώ, που ξέρει πια εδώ και καιρό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρέπει να κάνει άμεσα μεταμόσχευση, όμως δεν έχει βρεθεί ακόμη συμβατός δότης.

Περιμένοντας το τηλέφωνο από το νοσοκομείο να χτυπήσει, προσπαθεί να περνά το χρόνο της ήρεμη, κοντά στον μικρό Πετρή. Η σχέση της με τον Σταύρο έχει ήδη φθαρεί από τότε που οι δυο τους αποφάσισαν να αφήσουν τα Γιάννενα πίσω τους και να γυρίσουν στην Κρήτη.

Η παρουσία του Αστέρη, έστω και τώρα που έδωσε όρκο στη Μαρίνα να μείνει μακριά από την κόρη της, ρίχνει βαριά σκιά πάνω σε ένα γάμο που έτσι κι αλλιώς δεν πάτησε ποτέ επάνω σε ένα μεγάλο έρωτα. Ο άλλος είναι ο Μαθιός.

Μια ανάσα πριν αγγίξει το όνειρό του να παντρευτεί τη Βασιλική, τη μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ του, το μεγάλο του μυστικό κινδυνεύει να βγει στη φόρα και να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Ο Μανόλης έχει επιστρέφει στο χωριό μαζί με τον Νικηφόρο και την Κλαίρη και όλα πια κρέμονται από μια κλωστή. Αν αποφασίσει τελικά να μιλήσει και να πει όσα ξέρει για το φόνο του Στεφανή, ο Μαθιός θα κλειστεί στη φυλακή και όσα έχει χτίσει θα καταρρεύσουν, κάτι που ο ίδιος το ξέρει καλύτερα από όλους, γι’ αυτό και τρέμει γνωρίζοντας πως η τύχη του βρίσκεται στα χέρια του Μανόλη.

Θα τον καταδώσει ή θα προτιμήσει για άλλη μια φορά να κρατήσει το στόμα του κλειστό; Αυτό το ερώτημα τον βασανίζει όσο και τον ίδιο τον Μανόλη, ο οποίος συνεχίζει να τυραννιέται από εφιάλτες για εκείνη την καταραμένη ημέρα που βρέθηκε στα χωράφια και είδε το φονικό.

Η Κλαίρη προσπαθεί να τον βοηθήσει, στέκεται δίπλα του, όμως και οι δύο ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει είναι να μιλήσει, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Παρ’ όλα αυτά, κοιτάζοντας τον Νικηφόρο στα μάτια και νιώθοντας πως ο γάμος της μητέρας του με τον Μαθιό θα γαληνέψει την ψυχή του, ο Μανόλης αποφασίζει να μη διαλύσει για άλλη μια φορά τη ζωή του φίλου του.

Μια απόφαση που θα τον στοιχειώνει μέχρι την τελευταία στιγμή και θα φέρνει ξανά και ξανά στο μυαλό του τη στιγμή του φόνου. Λίγες μόνο ημέρες πριν από το γάμο, οι αμφιβολίες και οι τύψεις θα τον επισκεφθούν ξανά. Και τότε, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει...

Ο Αστέρης έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να δει αν είναι συμβατός δότης για την Αργυρώ. Μαθαίνοντας ότι η γυναίκα που αγαπά κινδυνεύει, είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να τη σώσει και ταυτόχρονα να λυτρωθεί.

Οι ώρες κυλούν βασανιστικά μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα, όταν κάποια στιγμή χτυπά το τηλέφωνο. Ένα τηλέφωνο που χτυπά και στο σπίτι των Βρουλάκηδων και η Μαρίνα, που το σηκώνει, ακούει από το γιατρό τα ευχάριστα: το μόσχευμα που περίμεναν βρέθηκε και η Αργυρώ μπορεί να μπει άμεσα στο χειρουργείο.

Αρκεί, βέβαια, η μητέρα της να δεχτεί έναν όρο: να μην αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητα εκείνου που θα δώσει το νεφρό του για να ζήσει η κόρη της. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Αστέρη Σταματάκη...

Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του, η Μαρίνα κλονίζεται. Ο άνθρωπος που προκάλεσε στην οικογένειά τους τόσο πόνο είναι ο ίδιος που τώρα θυσιάζεται για να τους δώσει τη μεγαλύτερη χαρά. Ως μάνα, ξέρει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εγωισμούς.

Λέει το «ναι» και η Αργυρώ ενημερώνεται αμέσως ότι βρέθηκε ο πολυπόθητος δότης. Γιορτάζει το νέο μαζί με τον Σταύρο, την ώρα που ο Αστέρης αποκαλύπτει στον αδελφό του τα σχέδιά του.

Κι αυτός με τη σειρά του, παρόλο που αντιδρά έντονα στην απόφαση αυτή, υπόσχεται να τον βοηθήσει, ώστε κανείς να μη μάθει ποτέ ότι έδωσε το νεφρό του στην Αργυρώ. Όταν η ημέρα του χειρουργείου πλησιάζει, τα δύο αδέλφια ανακοινώνουν ξαφνικά πως πρέπει να φύγουν στην Ιταλία, για να λύσουν ένα επαγγελματικό ζήτημα.

Δεν καταφέρνουν βέβαια να πείσουν κανέναν, ειδικά τη Στέλλα και τη Βασιλική, που υποψιάζονται πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό το ταξίδι. Κι έχουν δίκιο, αφού στην πραγματικότητα το Μαθιός και ο Αστέρης πηγαίνουν στην Αθήνα, την ώρα που για το ίδιο ταξίδι ετοιμάζονται η Αργυρώ, ο Σταύρος και η Μαρίνα.

Η ίδια η Αργυρώ είναι γεμάτη φόβο και ανασφάλεια για την επόμενη μέρα και τα μάτια της δακρύζουν καθώς αποχαιρετά τους δικούς της. Η ζωή η δική της και του Αστέρη κρέμονται από μια κλωστή και, αν όλα πάνε καλά, θα δεθούν άρρηκτα για πάντα.

Και πράγματι, έτσι γίνεται... Πλέον για τους δυο τους, τα πάντα ξεκινούν από την αρχή. Όμως οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια είναι ο Αντώνης και η Μαρίνα. Σε αυτόν μόνο άνοιξε την καρδιά της και αυτό το μυστικό έχουν ορκιστεί και οι δύο να το κρατήσουν για πάντα θαμμένο.

Θα γίνει όμως έτσι ή κάτι θα τους αναγκάσει στο τέλος να πατήσουν τον όρκο τους και να αποκαλύψουν τη μεγάλη αλήθεια, ορίζοντας τη μοίρα δύο ανθρώπων που ήταν γραφτό να είναι μαζί;

Πηγή: 7ΜέρεςTV