Μια όαση πρασίνου αποτελεί ο κήπος του πάρκου του Σκαγιοπουλείου για τους κατοίκους της εκεί περιοχής, αλλά και γενικότερα για τους δημότες της Πάτρας που ζουν στο κέντρο.

Μια όαση που πριν από μερικούς μήνες ήταν «ζούγκλα» αφού το πάρκο ήταν γεμάτο από χόρτα, φύλλα πεσμένα, απεριποίητα φυτά, δέντρα ακλάδευτα και γενικότερα ο χώρος είχε εγκαταλειφθεί.

Τα συνεργεία του δήμου (χωρίς ο χώρος να ανήκει σε αυτόν, ούτε να έχει ως φορέας κάποια αρμοδιότητα) πήραν πάνω τους το όλο θέμα και φρόντισαν προχωρώντας στις απαραίτητες εργασίες για να το διακοσμήσουν.

Κούρεψαν το γκαζόν, περιποιήθηκαν τα φυτά, κλάδεψαν τα δέντρα και έτσι ο χώρος έγινε και πάλι προσβάσιμος για τους Πατρινούς που ειδικότερα τους θερινούς μήνες αναζητούν λίγο πράσινο για τα παιδιά τους και χώρους για να παίζουν.

Ο κήπος του Σκαγιοπουλείου έγινε όμορφος (στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν) και έτσι δημιουργήθηκε ένα πάρκο αναψυχής εντός του κέντρο της Πάτρας που κυριολεκτικά είναι εξοχή. Δυο ενστάσεις μόνο:

Πρώτη ένσταση: Από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το ίδρυμα δεν κάνει κάτι για να τον περιποιηθεί και να τον φροντίσει γιατί ο δήμος δεν προχωράει τις διαδικασίες για να τον πάρει υπό την διαχείριση του;

Δεύτερη ένσταση: H όψη του κήπου είναι φροντισμένη και υπάρχει ένα κυλικείο καφέ που μπορεί κάποιος να ξαποστάσει και να αφήσει το παιδί του να παίζει στο γκαζόν και στη παιδική χαρά. Όμως οι πλαϊνοί χώροι δεν είναι φροντισμένοι, υπάρχουν χόρτα και κλαδιά και σίγουρα τους καλοκαιρινούς μήνες θα βρεθούν και φίδια.

Τρίτη ένσταση: Παγκάκια και σύγχρονα όργανα παιδικής χαράς δεν μπορούν να μπουν στο πάρκο αυτό; Επιπλέον στο πάρκο απαγορεύονται τα ζώα. Για ποιο λόγο; Χρειάζεται και ένας φωτισμός στο βάθος του κήπου για να μην γίνει το πάρκο ξανά στέκι ύποπτων ατόμων που κάνουν στα σκοτεινά τις… συναλλαγές τους.