Στην τελική ευθεία μπαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος για τις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στις 21, 22 και 23 Ιουνίου και το κλίμα παραμένει τεταμένο ανάμεσα στις παρατάξεις.

Μπορεί τα ασφαλιστικά μέτρα που έλεγαν όλες σχεδόν οι παρατάξεις (πλην της Εμπορικής Ανανέωσης) ότι θα κατατεθούν για τις «διαγραφές» των παραπάνω από 1.000 μελών του Εμπορικού Συλλόγου να μην έγιναν τελικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα πνεύματα ηρέμησαν.

Από την πλευρά της η παράταξη του απερχόμενου προεδρείου αφήνει να διαρρέει ότι η μη κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων δείχνει ότι όλα όσα έλεγαν οι άλλες παρατάξεις για παράνομες και κατευθυνόμενες διαγραφές, δεν ισχύουν.

«Έκαναν καθαρή κωλοτούμπα» έλεγαν κύκλοι της παράταξης του Γιώργου Βαγενά, τονίζοντας ότι όλα όσα έγιναν με το θέμα των διαγραφών ήταν με βάση το καταστατικό και δεν είχαν καμία σχέση με τις αρχαιρεσίες.

Από την άλλη τα μέλη των υπολοίπων παρατάξεων δικαιολογούν την μη κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, παρά τα όσα ισχυρίζονταν αρχικά, στο ότι δεν τους δόθηκαν όπως υποστηρίζουν τα απαραίτητα έγραφα για να ταυτίσουν τα στοιχεία των διαγραφέντων με τα μητρώα τους.

Το γεγονός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ότι το όλο θέμα αυτό ήταν αρκετά ιδιαίτερο και ότι αν άνοιγε ο ασκός του Αιόλου με το ποιοι είναι μέλη του συλλόγου ή το ποιοι δικαιούνται να είναι, το ποιοι έχουν γραφτεί χωρίς να το ξέρουν ή το ποιοι έχουν διαγραφεί χωρίς πάλι να ενημερωθούν όλα αυτά τα χρόνια (και όχι τώρα κοντά) θα ήταν ζήτημα που θα πήγαινε αρκετά μακριά τη βαλίτσα, χωρίς να έβγαινε κάποια άκρη.

Κράτησε αποστάσεις

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι από όλες τις παρατάξεις ο συνδυασμός της Εμπορικής Ανανέωσης κράτησε αποστάσεις από το όλο θέμα, ένα θέμα που πλήγωσε -και θα μπορούσε να πληγώσει ακόμα περισσότερο - το ζήτημα των εκλογών του συλλόγου. Από εκεί και πέρα οι επόμενες μέρες θα στραφούν όπως φαίνεται στο θέμα των συνεργασιών που ίσως χρειαστεί να γίνουν για τη συγκρότηση και τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου και στο ποιες από τις παρατάξεις θα έχουν τα ηνία.

Στόχος για τις περισσότερες παρατάξεις είναι αυτή που φαίνεται ότι θα πάρει την πλειοψηφία των εδρών να μην έχει και τις οχτώ από τις έντεκα, κάτι που θα της δώσει τον απόλυτο έλεγχο στα διοικητικά ηνία του συλλόγου. Κάπου εκεί θα παιχθεί το παιχνίδι…