Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται για την τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία της Αιγιαλείας για το φετινό καλοκαίρι.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, πέρα από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα που ξεπέρασε το 85%, υπήρξε και γενικότερα μία σημαντική κίνηση στα παραλιακά καταστήματα και στις παραλίες που γέμισαν από λουόμενους.

Επισκέπτες που είχαν κάνει κρατήσεις στα καταλύματα το τριήμερο, αλλά και εκδρομείς που πήγαν να κάνουν το μπάνιο τους σε κάποια από τις παραλίες της περιοχής, έδωσαν ζωή και κίνηση τόσο στην δυτική, όσο και στην ανατολική Αιγιαλεία.

Το ίδιο περίπου σκηνικό αναμένεται να γίνει και τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν μέχρι το τέλος του μήνα, αν όχι σε έναν τόσο μεγάλο βαθμό όπως του Αγίου Πνεύματος,σίγουρα σε ένα αρκετά καλό επίπεδο αφού υπάρχει ενδιαφέρον.

Η Αιγιαλεία θα είναι λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι ένα από τα μέρη που θα έχει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό επισκεψιμότητας στον εγχώριο εσωτερικό τουρισμό, έλκοντας Έλληνες επισκέπτες, συνεχίζοντας μία παράδοση που έχει «κτίσει» τα τελευταία χρόνια.

«Είναι γεγονός ότι η τουριστική δυναμική της περιοχής μας, εδώ και αρκετά χρόνια, πριν ακόμα από την πανδημία, στηρίζεται κυρίως στους Έλληνες, παρά στους ξένους επισκέπτες» τονίζει ο Χρήστος Κανελλής.

«Αυτό αναμένεται να γίνει και φέτος, έχοντας μία ικανοποιητική κίνηση τα Σαββατοκύριακα μέχρι τα τέλη του Ιουλίου και την κίνηση αυτή να κορυφώνεται το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν φέτος θα πάμε καλύτερα στους Έλληνες επισκέπτες σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία και από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε τους ξένους τουρίστες».