Χορός, θέατρο και κινηματογράφος συμπληρώνουν το πάζλ των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, οι οποίες είναι ενταγμένες στα δρώμενα που συνοδεύουν τις εργασίες  του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στην «Ιχθυόσκαλα» την σκυτάλη θα πάρει το θέατρο. Η θεατρική ομάδα «ΉΘΟΣ ΠΟΙΕΙ», του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου “Η Ρένα εξώκειλε”, που έγινε γνωστό με τον κινηματογραφικό του τίτλο: “Τα Κίτρινα Γάντια”.

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Κανδηλιώτης Παίζουν: Γασπαρινάτος Νίκος (Μπρίλης),Γιαννακόπουλος Κώστας (Καφετζής- Λέλος), Γιαχαλής Χρήστος (Λέανδρος), Καλλιαμπάκου Ιωάννα (Έλλη), Φερεντίνου Αιμιλία (Αννούλα), Πάντιος Δημήτρης (Τάκης- Χατζηαντωνίου), Πατίλη Βάσω (Πωλήτρια Κουρτίδου),Σαλαμούρας Χρήστος (Ορέστης),Σταυροπούλου Βίκυ(Τούλα), Χατζημπατζάκη  Ντίνα  (Θεοδώρα), Χρήστου Αλεξάνδρα (Ρένα). Σκηνικά: Σαλαμούρας Χρήστος, Γασπαρινάτος Νίκος, Μπάδας Σπύρος. Διαχείριση ήχου-φωτισμού: Γκοτσόπουλος Γιάννης , Επιμέλεια: Καλιαμπάκου Ιωάννα.

Το διήμερο θα κλείσει με χορό και κινηματογράφο. Στις 8.30 το βράδυ την Κυριακή 19 Ιουνίου, τις εκδηλώσεις θα ανοίξουν με Χορευτική εκδήλωση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Απηδεώνας. Στις 9.30 το βράδυ ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος «μετακομίζει» στην «Ιχθυόσκαλα»  και  μέσα από την προβολή της ταινίας εξαιρετικής  ταινίας «Λουνάνα, Ένα Γιακ μες την τάξη», συναντά το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής και τις παράλληλες εκδηλώσεις του.

*Η είσοδος στις εκδηλώσεις του πολυθεματικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» και στις προβολές της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.