Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μία Αγγλίδα καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών προέτρεψε 15χρονα κορίτσια να ποζάρουν τόπλες, άλλους μαθητές να προσποιούνται ότι αυνανίζονται και να κρατούν μπουκάλια με αλκοόλ και τσιγάρα, στο πλαίσιο ενός σχολικού φωτογραφικού project.

H 41χρονη κοκκινομάλλα Έμα Ράιτ απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το σχολείο όπου δίδασκε όταν μαθεύτηκε τι ακριβώς συνέβη στο μάθημά της.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η καθηγήτρια Έμα Ράιτ , παρουσίασε στους 15χρονους μαθητές της ένα νέο καλλιτέχνη, ο οποίος δημιουργεί «υποδηλωτικές εικόνες».

Στη συνέχεια, η 41χρονη καθηγήτρια είπε στους μαθητές να τραβήξουν κι αυτοί τις δικές τους φωτογραφίες στο κολέγιο «Huxlow Science College», στο Νόρθαμπτονσάιρ, μόνο που ήταν ιδιαίτερα προκλητικές, κυρίως για 15χρονα.

Μόλις έγινε γνωστό το «ανάρμοστο» μάθημα της καθηγήτριας, η διεύθυνση του σχολείου της απαγόρευσε επ' αόριστον την διδασκαλία.

Ο Οργανισμός Κανονισμού Διδασκαλίας (TRA) έκρινε ότι είναι απαράδεκτο για μία καθηγήτρια να αφήνει 15χρονους μαθητές να κάνουν προσβλητικές χειρονομίες, να καπνίζουν τσιγάρα, και να ποζάρουν ημίγυμνοι.

Το «άκρως ακατάλληλο» μάθημα της κόστισε τη θέση της αμαυρώνοντας όμως και την εικόνα της ως καθηγήτρια.

Η ίδια έσπευσε να υποστηρίξει ότι προέτρεψε τους 15χρονους να τραβήξουν ημίγυμνες φωτογραφίες του εαυτού τους αλλά και συμμαθητών τους, στο πλαίσιο ενός σχολικού έργου τέχνης.

«Ο Οργανισμός Κανονισμού Διδασκαλίας (TRA) έκρινε ότι η τάξη είχε παραβιάσει τους κανόνες προστασίας των μαθητών και διέταξε την απομάκρυνση της κυρίας Ράιτ», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, η 41χρονη καθηγήτρια υπογράμμισε ότι, ναι μεν παρουσίασε ένα νέο καλλιτέχνη που δημιουργεί «υποδηλωτικές εικόνες», ωστόσο, επέμεινε ότι δεν είπε στους μαθητές της να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Τόνισε επίσης ότι δεν θεωρεί πως το έργο του καλλιτέχνη έχει σεξουαλικό χαρακτήρα, αλλά παραδέχθηκε εκ των υστέρων, ότι θα έπρεπε να είχε πει στους μαθητές της ότι οι φωτογραφίες τους δεν ήταν κατάλληλες.

Ο υπεύθυνος λήψης αποφάσεων του Οργανισμού Κανονισμού Διδασκαλίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυρία Ράιτ είχε διαπράξει σοβαρή παραβίαση των επαγγελματικών προτύπων διδασκαλίας και δεν διαφύλαξε την προστασία των μαθητών, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.