Χαλασμένο είναι εδώ και αρκετό καιρό το ειδικό μηχάνημα για τους προγεννητικούς ελέγχους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Το μηχάνημα αυτό είναι απαραίτητο για τις εγκυμονούσες και τον έλεγχο της πορείας της κύησης τους, έτσι τα ζευγάρια που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, αναγκάζονται και στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας 160 ευρώ για αυτή την εξέταση.

Επιβαρύνονται οπότε ένα σημαντικό ποσό σε εποχές δύσκολες για όλους οικονομικά, επειδή το κράτος δεν έχει φροντίσει να επιδιορθώσει ένα μηχάνημα που είναι αυτονόητο πλέον για όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το όλο θέμα γνωρίζει η 6η ΥΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει δέσμευση από τον διοικητή της Γιάννη Καρβέλη για να κάνει ότι μπορεί και να αποκτήσει άμεσα το νοσοκομείο ξανά ένα τέτοιο μηχάνημα, λύνοντας ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί ήδη. 

Πάντως, θα πρέπει εδώ να υπογραμμίσουμε ότι η προμήθεια νέου μηχανήματος δεν είναι ευθύνη της ΥΠΕ αλλά αρμόδιο είναι το νοσοκομείο που διαχειρίζεται τα οικονομικά και τις προμήθειες του. Όπως και να έχει, κατά τα άλλο, το κράτος ψάχνει τρόπους για να λύσει το δημογραφικό και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας...