Το Netflix κυκλοφόρησε το teaser της επερχόμενης βιογραφικής ταινίας για τη ζωή της θρυλικής Μέριλιν Μονρόε, «Blonde» με πρωταγωνίστρια την Άνα Ντε Άρμας.

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Τζόις Κάρολ Όουτς, το «Blonde» (H Ξανθιά) επαναπροσδιορίζει με τόλμη τη ζωή ενός από τα μεγαλύτερα είδωλα του Χόλιγουντ, της Μέριλιν Μονρόε.

Από την ασταθή παιδική της ηλικία ως Νόρμα Τζιν, την καθιέρωσή της ως διασημότητας και τις αισθηματικές της περιπέτειες, η ταινία θολώνει τις γραμμές μεταξύ γεγονότων και φαντασίας για να εξερευνήσει τη συνεχώς αυξανόμενη διάσταση μεταξύ της δημόσιας εικόνας και του πραγματικού εαυτού της.

Η ταινία βασίζεται στη βιογραφία της Joyce Carol Oates και ο Άντριου Ντόμινικ έχει αναλάβει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Στο υπόλοιπο καστ συναντάμε τους ηθοποιούς Μπόμπι Καναβάλε, Έιντριεν Μπρόντι, Τζούλιαν Νίκολσον, Ζάβιερ Σάμιουελ και Έβαν Γουίλιαμς.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία στο Netflix που χαρακτηρίζεται ως «ακατάλληλη για ανηλίκους», λαμβάνοντας το σπάνιο σήμα καταλληλότητας «NC-17», το οποίο δίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις ταινιών, που προβάλλουν έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ντόμινικ είχε αναφέρει: «Ήταν μία πολύ απαιτητική ταινία. Εάν δεν αρέσει στο κοινό, είναι πρόβλημά του, κανείς μας δεν τρέχει για να βγει Πρόεδρος εδώ. Είναι μία ταινία με την Μέριλιν Μονρόε, ακατάλληλη για ανηλίκους. Αυτό ήταν πάνω-κάτω που θέλατε άλλωστε, σωστά; Εγώ θα ήθελα να δω την άκρως ακατάλληλη εκδοχή της ιστορίας της Μέριλιν».

Η ταινία «Blonde» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022.