Συστατικά

12 μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες καθαρισμένες
5 φέτες ζαμπόν βραστό κομμένο σε καρέ
150 γρ. αρακά
200 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 λίτρο νερό ζεστό
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ. κουρκουμάς
1-2 κλ. μαϊντανό
4 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3 λεπτά
Προσθέτουμε την πιπεριά, το ρύζι, το ζαμπόν, το μαϊντανό και το σκόρδο
Τα ανακατεύεις με την κουτάλα για 2-3 λεπτά
Ρίχνεις την πάπρικα, τον κουρκουμά και το νερό
Μόλις βράσεις το νερό προσθέτεις τον αρακά
Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και αφήνεις την παέγια να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά,
Ρίχνεις τις γαρίδες και και αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια προσθέτεις νερό ενώ δοκιμάζεις για να βεβαιωθείς πως έχει αρκετό αλάτι ή πιπέρι
Σβήνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την παέγια με μια πετσέτα και στη συνέχεια σερβίρεις

Πηγή: tlife.gr