Το θέατρο Γραμμές Τέχνης, 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της εμβληματικής ταινίας ‘’ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ’’ που καθιέρωσε το Γιάννη Οικονομίδη ως ένα εκ των κορυφαίων σύγχρονων ελλήνων σκηνοθετών, υποδέχεται τον σημαντικό αυτό κινηματογραφιστή, στις 17, 18 & 19 Ιουνίου 2022, σε ένα τριήμερο αφιέρωμα.
Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά αφιερωμάτων που φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στην πόλη μας, συστήνοντας στο Πατρινό κοινό, τον Ελληνικό Κινηματογράφο του 21ου αιώνα και τους δημιουργούς του. Για αυτό το λόγο, ετοιμάσαμε στην αυλή του θεάτρου μας, ένα μικρό θερινό σινεμά, συνδυάζοντας την προβολή των ταινιών με επιλεγμένα ποτά και μεζέδες.
Ο Γιάννης Οικονομίδης ξεκινάει το χορό αυτών των αφιερωμάτων, κάνοντας μας την τιμή να είναι ο πρώτος φίλος και συνεργάτης που με την παρουσία του και τις ταινίες του δίνει πνοή στο όραμά μας. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει την Παρασκευή 17/6 στις 21:00 την προβολή της ταινίας ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ και αμέσως μετά, συζήτηση και γνωριμία με το Γιάννη Οικονομίδη. Συζήτηση και γνωριμία με το σκηνοθέτη θα ακολουθήσει και το Σάββατο 18/6, μετά την προβολή της ταινίας ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ, στις 21:00. Τέλος, την Κυριακή 19/6 στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, παρουσία των ηθοποιών: Βασιλικής Καλλιμάνη, Σοφίας Κουνιά, Θεόδωρου Κανδηλιώτη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, με ένα μικρό διάλλειμα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, εκτός των αφιερωμάτων, θα προβάλλονται στο θερινό μας σινεμά επιλεγμένες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, από Κυριακή έως και Πέμπτη στις 21:30. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα…!