Αποφασισμένοι είναι οι οδηγοί ταξί για να ανεβάσουν την ελάχιστη τιμή του κομίστρου από τα 3,40 στα 4 ευρώ.

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί βλέποντας την diesel να έχει ξεπεράσει πλέον το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο και την κυβέρνηση να μην προχωράει στην μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που έχουν ζητήσει εδώ και καιρό, έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις για τον κλάδο. 

Όπως υποστηρίζουν το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του κομίστρου κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι η μόνη λύση που τους απομένει, παρόλο που γνωρίζουν ότι αυτό θα τους κοστίσει ακόμα περισσότερο στην μείωση της πελατειακής τους δυναμικής.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται αυτό που ζητάνε από την κυβέρνηση είναι να πάει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα κοντά στα 30 λεπτά, κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αν δεν υπάρξουν, όπως λένε, ανατιμήσεις στα κόμιστρα των ταξί, τότε οι οδηγοί είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι το μόνο που τους απομένει είναι να κατεβάσουν χειρόφρενο και να αφήσουν το αμάξι στο γκαράζ, ψάχνοντας να κάνουν κάτι άλλο για να ζήσουν.

Οι προτάσεις που έχουν καταθέσει για τις ανατιμήσεις αυτές, εκτός της αλλαγής στην ελάχιστη τιμή, είναι η διπλή ταρίφα να πάει από τo 1,19 ευρώ στo 1,25 και η αναμονή από τα 11 στα 14 ευρώ.

Τέλος, ζητούν από την κυβέρνηση και μία οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 300 ευρώ ανά όχημα για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Όπως λένε εκτός της αύξησης της diesel υπάρχουν αυξήσεις της τάξεως του 40% σε όλα όσα αφορούν την συντήρηση ενός ταξί, από τα ελαστικά και τα λιπαντικά έως τα αναλώσιμα ανταλλακτικά.