Η αισιοδοξία με την οποία ξεκίνησε η καλοκαιρινή σεζόν για τα καταστήματα εστίασης, στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτή, έχει δώσει την θέση της στον προβληματισμό.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες η κίνηση στα μαγαζιά τους είναι σαφώς αυξημένη σε σύγκριση με τους μήνες του χειμώνα, όμως και πάλι τα πράγματα είναι δύσκολα για τις επιχειρήσεις τους.

Εκείνο που προβληματίζει αρκετά είναι οι καθημερινές. Σε παραλιακά καταστήματα, μακριά δηλαδή από το αστικό κέντρο, οι πελάτες που πάνε τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Να μην μιλήσουμε καλύτερα για τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες. Έτσι μαγαζιά που βρίσκονται σε παραλιακές ζώνες όπως τα Βραχνέικα ή το Ρίο που κάθε καλοκαίρι σφύζουν από ζωή, κυριαρχεί η ερημιά τις καθημερινές.

Ορισμένα μαγαζιά με δυσκολία κάνουν μάλιστα σεφτέ. Κίνηση υπάρχει την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο όπου τα καταστήματα γεμίζουν από κόσμο και κάποια από αυτά βουλιάζουν στην κυριολεξία τα Σαββατόβραδα.

Όμως μόνο με τα Σάββατα δεν γίνεται να κρατηθεί ένα μαγαζί, ειδικά μετά από την εκτόξευση του ρεύματος και την ακρίβεια που υπάρχει στα τρόφιμα, στις πρώτες ύλες και στα αναλώσιμα.

Ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και στα καταστήματα του κέντρου. Εκεί η κίνηση πάει κάπως τις καθημερινές (ακόμα δεν έχουν φύγει οι φοιτητές), όμως και πάλι ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι.

Πόσο μάλλον όταν η κατανάλωση είναι ελάχιστη, έχοντας παρουσιάσει μια πτώση μεγάλη σε σύγκριση με παλιότερα…