Μπορεί να υπάρχει μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων στην Πάτρα και την Αχαΐα, με βάση τις καταγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας και την καθημερινή ενημέρωση που γίνεται για κάθε περιφερειακή ενότητα.

Όμως αυτή η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται, σύμφωνα με τους γιατρούς και τις υγειονομικές αρχές με μια αντίστοιχη αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm, o αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και στις κλινικές covid είναι σταθερός και δεν έχει αλλάξει κάτι.

Ακόμα και στις εισαγωγές των ασθενών στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας δεν αποτυπώνεται αυτή η αύξηση των κρουσμάτων. Στην τελευταία εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας είχαμε τέσσερις εισαγωγές και στην πρόσφατη εφημερία του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα μόλις εφτά.

Όπως τονίζει ωστόσο η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι θα είναι καλό να αφορούν τη μάσκα τους στους εσωτερικούς χώρους, ενώ για μην υπάρξει εξάπλωση του ιού μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει άπαντες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Πάντως, με βάση τις πληροφορίες που έρχονται για το όλο θέμα δεν αποκλείεται η επιτροπή να προχωρήσει σε αποφάσεις για ορισμένη επαναφορά κάποιων από των μέτρων στις περιοχές εκείνες που οι καταγραφές θα καταδεικνύουν αύξηση των κρουσμάτων.

Κυρίως στα νησιά και εκεί που υπάρχει τουριστική κίνηση που έχουν ένα παραπάνω κίνδυνο έξαρσης του ιού. Ήδη, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Γώγος ενδέχεται να εισηγηθεί στην επιτροπή την επαναφορά της μάσκας στους κλειστούς χώρους για τις περιοχές με αύξηση κρουσμάτων.