Δεκάδες ξενικά ονόματα, αγνώστου προελεύσεως, καταφθάνουν με ρυθμό βροχής στα e- mails των Πατρινών, ζητώντας διάφορές πληροφορίες που συνήθως έχουν να κάνουν με τραπεζικούς λογαριασμούς, κάρτες και άλλα σχετικά.

Η ηλεκτρονική απάτη έχει εξελιχθεί πλέον στην κυρίαρχη μορφή απάτης που βρίσκει «δόλωμα» συνήθως σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καλά από διαδίκτυο ή από e – banking ή που έχουν την αφέλεια και πέφτουν θύματα των απατεώνων αυτών.

Μεγάλη πέραση στην ηλεκτρονική μορφή απάτης έχουν και οι ηλικιωμένοι που χειρίζονται το διαδίκτυο και τους υπολογιστές, χωρίς να έχουν απόλυτη γνώση των πραγμάτων και που εύκολα ξεγελιούνται από επιτήδειους χάκερς που γνωρίζουν καλά από αυτά.

Οι περιπτώσεις των θυμάτων των επιτηδείων αυτών έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά το αστυνομικό δελτίο αναφέρει τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ή και παραπάνω περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης στην Δυτική Ελλάδα.

Πάντως, στα e- mails των Πατρινών και στα μηνύματα που έρχονται από τους αγνώστους ξένους αποστολείς αναφέρονται αρκετές φορές και προτάσεις για παραχώρηση δανείων και διευκολύνσεων προς τους παραλήπτες από δήθεν διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς.

Άλλες φορές πάλι τα μηνύματα έχουν την μορφή επείγοντος περιστατικού, με τον αποστολέα να αναφέρει στον παραλήπτη ότι θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί του γιατί έχει να του πει κάτι σημαντικό που τον αφορά.

Όπως και να έχει όλα αυτά τα μηνύματα που καταφτάνουν στα e- mails πλέον των Πατρινών (και όχι τόσο στο facebook) όπως γινόταν παλιότερα, ερευνώνται, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ηλεκτρονική Δίωξη Εγκλήματος.