Το καλοκαίρι έφτασε, είναι μία εποχή ανεμελιάς ή τέλος πάντων μια αφορμή για να μπορέσουμε να κάνουμε ότι  ξεφεύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας που μας διέπουν.

Όμως ο χειμώνας που έρχεται, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα είναι ακόμα πιο δύσκολος από τον φετινό, με την ακρίβεια να ριζώνεται μια και καλή στην καθημερινότητα μας απειλώντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τι σημαίνει σε ότι αφορά το καλοκαίρι που ευτυχώς έχουμε ακόμα μπροστά μας; Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ακόμα και αν έχει την οικονομική δυνατότητα για να πάει διακοπές, το σκέφτεται μια και δύο φορές για να το κάνει.

Τα χρήματα που θα ξοδέψει μια οικογένεια, όση οικονομία και να κάνει στις διακοπές του, είναι σίγουρο ότι θα της λείψουν από τον οικογενειακό της προϋπολογισμό και ίσως να της χρειαστούν τον χειμώνα.

Οπότε δύσκολα θα το πάρει απόφαση μια οικογένεια να πάει διακοπές. Οι περισσότερες θα επιλέξουν την τακτική των μίνι αποδράσεων σε κοντινά παραλιακά – παραθεριστικά μέρη, παρά τις διακοπές των τεσσάρων και των πέντε ημερών σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου.

Άλλωστε, τα ακτοπλοϊκά έχουν ανέβει αρκετά, φτάνουν στα ύψη το κόστος των διακοπών και ο μέσος όρος του κόσμου θα επιλέξει ηπειρωτικά μέρη, όπως για παράδειγμα την Νότια Πελοπόννησο, την Δυτική Ελλάδα ή την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Το μοναδικό νησί που εκτιμάται ότι θα έχει επισκεψιμότητα από τους Έλληνες θα είναι αυτό της Λευκάδας που δεν χρειάζεται πλοίο. Ακόμα όμως και έτσι οι περισσότεροι το σκέφτονται για διακοπές. Μόνο με τον κοινωνικό τουρισμό και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Διαφορετικά εκδρομές της μίας ή των δύο ημερών σε κοντινά μέρη.  Βλέπετε τα ανέμελα καλοκαίρια έχουν περάσει και η ακρίβεια μας έκανε από… τζίτζικες μέρμηγκες.