Η νέα σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, όμως, στον δήμο σκέφτονται από τώρα τη νέα σχολική χρονιά και τα λειτουργικά έξοδα που θα χρειαστούν για τα πάγια έξοδο και τη συντήρηση των σχολείων της Πάτρας.

Ο δήμος έχει στην επικράτεια του κοντά στα 274 σχολεία από τα πρώτα χρόνια της θητείας του έχει φροντίσει να ανακαινίσει, προχωρώντας σε ριζικές παρεμβάσεις στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς του χώρους, αναλαμβάνοντας και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Το χρήματα αυτά προέρχονται από τους πόρους του δήμου και από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ με κονδύλια που στέλνει το κράτος σε όλους τους δήμους για την κάλυψη των επισκευαστικών αναγκών και των λειτουργικών εξόδων των σχολείων.

Φέτος όμως δεν έχουν δοθεί μέχρι ώρας τα 687.000 ευρώ που είναι να στείλει το κράτος μέσω ΣΑΤΑ στον δήμο Πατρέων.

Κατά συνέπεια, χωρίς αυτά τα χρήματα ο δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων του, ανάγκες που πρέπει να εκπληρωθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος έχει στείλει εδώ και καιρό επιστολή προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, χωρίς να έχει λάβει μέχρι ώρας καμία απάντηση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τα χρήματα του ΣΑΤΑ ο δήμος βάζει από το ταμείο του κάθε χρόνο ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 500 και 800 χιλιάδων ευρών για να το ζήτημα των σχολείων αφού το κρατικό κονδύλι δεν αρκεί από μόνο του για να καλύψει τις ανάγκες.  

Χωρίς όμως αυτό σίγουρα ο δήμος μένει ξεκρέμαστος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τα σχολεία,  σε μία εποχή που ήδη τα οικονομικά του τον σφίγγουν ασφυκτικά, μη αφήνοντας τον να πάρει ανάσα.