Πάνω από 100 άτομα εξακολουθούν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο εργοστάσιο της πρώην χαρτοποιίας Λαδόπουλου και στην πρώην Πειραϊκή Πατραϊκή ξεχασμένοι από το κράτος.

Οι εκτιμήσεις που μιλούσαν για νέο κύμα προσφύγων εν μέσω χειμώνα μετά τα όσα είχαν γίνει το περασμένο καλοκαίρι από τους Ταλιμπάν δεν επιβεβαιώθηκαν αφού ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σαν τα ποντίκια στα νεκρά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων δεν αυξήθηκε.

Όμως οι 100 και κάτι άνθρωποι που ζουν εκεί εξακολουθούν και διαμένουν κάτω από τέτοιες συνθήκες, περιμένοντας κάποια στιγμή να χαρακτηριστούν πρόσφυγες από το επίσημο κράτος αφού έχουν τα χαρτιά και έχουν κάνει αίτηση ασύλου.

Ωστόσο, το…  άσυλο αργεί μήνες, η διαδικασία παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση πάει με τους ρυθμούς χελώνας και αυτοί στο μεσοδιάστημα δεν φαίνονται πουθενά από κανένα κράτος, φορέα ή και αρχές.

Το όνειρο τους παραμένει ένα και μοναδικό: Να μπορέσουν να ταξιδέψουν λαθραία στην Ευρώπη, έστω και αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι κάτι από δύσκολο έως και απίθανο.

Όμως και η χώρα στην οποία έχουν έρθει κάθε άλλο παρά φιλόξενη έχει αποδειχθεί για αυτούς. Τουλάχιστον σε επίπεδο επίσημου κράτους…