Σημαντική αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού στην Πάτρα και την Αχαΐα, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της περιοχής, αλλά και στους επιστήμονες που ασχολούνται με τα θέματα δημόσιας υγείας.

Η χαλάρωση που φαίνεται ότι έχουμε δείξει όλοι μας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, την παύση της υποχρεωτικότητας των rapid test και της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, έχει τις επιπτώσεις της.

Η ανησυχία αυτή αποτυπώθηκε στις μετρήσεις των αστικών λυμάτων της Πάτρας που έδειξαν για την περασμένη εβδομάδα μία σημαντική άνοδο του ιικού φορτίου, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Τα κρούσματα ακόμα δεν έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι νοσηλείες, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι αναμένεται έξαρση που κανείς δεν γνωρίζει σε τι επίπεδο θα κινηθεί και που μπορεί να φτάσει ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων.

Κι αυτό σε μία περίοδο που οι εμβολιασμοί παραμένουν μια ξεχασμένη υπόθεση από όλους, με τον αριθμό των εμβολίων να έχει μια παρατεταμένη πτώση που δεν δείχνει να έχει μπροστά της κάποια ανάκαμψη.

Για τον λόγο αυτό ήδη αρκετοί γιατροί έχουν συστήσει στους ασθενείς τους να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να φορούν τη μάσκα τους στους εσωτερικούς – κλειστούς χώρους, στα ασανσέρ και στις εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις που συνωστίζονται δεκάδες άτομα.

Μάλιστα σε ότι αφορά τη μάσκα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου στον Max Fm, υπάρχει σκέψη από τα μέλη της επιτροπής να προτείνουν την επαναφορά της τουλάχιστον στους εσωτερικούς χώρους.