Από μικρή η Shaya ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι, αν και μεγαλώνοντας κάποιοι προσπάθησαν να της βάλουν φρένο στα όνειρα της.

Υπήρξαν άνθρωποι που δεν πίστευαν σε αυτή λόγω του χρώματος του δέρματος της.

«Πέρασα πολύ πιο δύσκολα μετά την εφηβεία. Ξεκίνησα με της Ηi 5, που είχαν χαρακτηριστεί τότε ως οι Ελληνίδες Space Girls, και μετά τον "χωρισμό" μας, που έκανα σόλο καριέρα, μου έλεγαν πως δεν μπορείς γιατί “βγήκες από ένα συγκρότημα, είσαι πολύ διαφορετική, δεν πιστεύουμε σε σένα, όχι ότι δεν έχεις καλή φωνή, αλλά είμαστε σε μια χώρα που έχει διαφορετική κουλτούρα και δεν πρόκειται να σε αποδεχτούν όπως κάποια που είναι Ελληνίδα ή δεν είναι μαύρη".

Μου το είπαν και από δισκογραφικές εταιρείες και ατζέντηδες και άνθρωποι με πείρα στον χώρο. Οι περισσότεροι μου έλεγαν “καλύτερα να μαζέψεις τη βαλίτσα σου και να φύγεις στο εξωτερικό”».

Ευτυχώς όμως εκείνη δεν το έκανε... «Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου. Εδώ μεγάλωσα, εδώ είναι οι φίλοι μου, εδώ ξεκίνησα την καριέρα μου και το πήρα προσωπικά. Είπα ότι εγώ· πρέπει να παλέψω και για τα επόμενα παιδιά που θα θέλουν να κάνουν καριέρα στην Ελλάδα. Σκέφτηκα πως ίσως αυτός είναι ο δικός μου προορισμός και ρόλος μου να τα κάνω εύκολα για το επόμενο παιδί που θα του πουν "είσαι μαύρη και δεν πρόκειται να κάνεις καριέρα"», εξήγησε.

Τα χρόνια περνούσαν, εκείνη συνέχιζε, κέρδιζε την αγάπη του κόσμου, όμως ακόμη δεν την είχαν αποδεχτεί στον χώρο. «Τα τραγούδια μου πουλούσαν, όλα ήταν καλά, όμως είχαν πρόβλημα. Σίγουρα υπάρχουν ξενοφοβικοί, εγώ όμως τους έλεγα πως άμα μου δώσετε την ευκαιρία, θα σας το αποδείξω ότι δεν υπάρχει αυτό το θέμα".

Κάποια στιγμή έκανα μια επιτυχία, που έπαιζε σε όλα τα ραδιόφωνα και πήρε ΜΤV Aaward, αλλά ακόμα και εκεί δεν σταμάτησαν. "Δεν μπορούμε να σε βάλουμε σε εξώφυλλα, γιατί είσαι πάρα πολύ διαφορετική και δεν θα πουλήσει το περιοδικό", έλεγαν.

Τους απαντούσα "αν δεν το δοκιμάσετε, δεν θα το μάθετε". Εκείνη τη χρονιά λοιπόν έκανα έξι εξώφυλλα και πουλήθηκαν μια χαρά όλα», υποστήριξε και εξήγησε πως έχει μόνο καλοσύνη μέσα της και πως απεχθάνεται τους τοξικούς ανθρώπους.

«Εχω πολλή υπομονή. Οποιος θέλει μπορεί να με πλησιάσει, μπορεί να γίνει φίλος μου, δεν έχω χώρο για κακία μέσα μου. Οποιος όμως φέρεται περίεργα, δεν τον θέλω ούτε εγώ, αποφεύγω να είμαι κοντά σε τοξικούς ανθρώπους», είπε.

Τέλος, η Shaya αναφέρθηκε και στη Εurovision. «θέλω πάρα πολύ να μου δοθεί η ευκαιρία να πάω στη Εurovision, να παντρέψω και εγώ όλες τις κουλτούρες που έχω ζήσει στη ζωή μου και να φτιάξουμε ένα καταπληκτικό τραγούδι, θέλω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Μου αρέσει που δίνονται ευκαιρίες σε νέα κορίτσια και αγόρια να πάνε στη Εurovision. Ευελπιστώ κάποια στιγμή να πάω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα», είπε στο Secret.