Σοκ έχει προκληθεί στην Ιταλία από τη δολοφονία της Έλενα Πάτι, 5 ετών, από την ίδια της τη μητέρα, έξω από την Κατάνια της Σικελίας.

Τα ΜΜΕ της Ιταλίας αποκαλούν «σύγχρονη Μήδεια» την 23χρονη Μαρτίνα Πάτι, η οποία το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου κατήγγειλε στους καραμπινιέρι ότι η κόρη της είχε απαχθεί από τρεις ένοπλους άνδρες, μέσα από το οικογενειακό ΙΧ αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η αλήθεια αποδείχθηκε πως ήταν μακριά από την ιστορία που η Μαρτίνα Πάτι παρουσίασε στις Αρχές.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας κατάλαβε αμέσως ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία: καμία κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας δεν είχε καταγράψει την απαγωγή, ενώ η οικογένεια της μικρής είναι κάθε άλλο παρά πλούσια.

Σήμερα, τελικά, έπειτα από αλλεπάλληλες ανακρίσεις, η μητέρα της Έλενα ψιθύρισε σε καραμπινιέρο ότι δολοφόνησε την κόρη της και ότι έθαψε το πτώμα σε χωράφι που απέχει περίπου 200 μέτρα από το σπίτι τους.

Η μητέρα δολοφόνησε την κόρη λίγο αφότου την παρέλαβε από τον παιδικό σταθμό

Όπως διαπιστώθηκε, η δολοφονία διαπράχθηκε λίγη ώρα αφότου η 23χρονη παρέλαβε την κόρη της από τον παιδικό σταθμό. Έως τώρα, δεν κατάφερε να εξηγήσει για ποιον λόγο στέρησε τη ζωή από τη μικρή Έλενα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς και όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ιταλία, ένα πιθανό κίνητρο είναι ότι οι γονείς της 5χρονης ήταν σε διάσταση και η μητέρα αισθανόταν έντονη ζήλια για το νέο δεσμό του συζύγου της.

Οι παππούδες του άτυχου παιδιού, σε κατάσταση σοκ, ζήτησαν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί αν υπήρξαν συνεργοί που μπορεί να είναι συνυπεύθυνοι για τη δολοφονία της εγγονής τους.