Συνεχίζονται οι εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που πραγματοποιείται για 4η εβδομάδα στην «‘Ιχθυόσκαλα» με θέμα «1922-2022,πρόσφυγες» το οποίο είναι αφιερωμένο στο γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο,καθώς και το αντίστοιχο πολυθεματικό φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου  διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 14 Ιουνίου (21.30’): Βραδιά πανσελήνου. συναυλία με την Άννη Ονουφρίου και τον Σταύρο Ναθαναήλ με τίτλο « Αλησμονώ και χαίρομαι, θυμάμαι και λυπούμαι…». Θα ακουστούν τραγούδια που αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα των χαμένων πατρίδων που ήρθε και εμπλούτισε την Ελλαδική, με την «ώσμωση» ανάμεσα στις δύο επιρροές να «γεννά» θαύματα.

Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος – Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο (21.30’):  Προβολή της ταινίας «Λουνάνα, Ένα Γιακ μες την τάξη». Μία  ταινία ύμνος στην αξία της εκπαίδευσης και τον μαχόμενο εκπαιδευτικό, που υπογράφει ο Πάου Τσόνινγκ Ντόρχι από το «μακρινό» Μπουτάν. 

Παρασκευή 17 Ιουνίου (20.00’):  Χορωδιακό αντάμωμα στο οποίο συμμετέχουν χορωδίες και χορωδιακά σύνολα της πόλης.

Σάββατο 18 Ιουνίου (21.30’): Θεατρική παράσταση "ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ από την θεατρική ομάδα   ΉΘΟΣ ΠΟΙΕΙ ". του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών. Πρόκειται για το θεατρικό έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου "Η Ρένα εξώκειλε", πιο γνωστό με τον κινηματογραφικό του τίτλο: "Τα Κίτρινα Γάντια", υπήρξε διαχρονικά ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα κι ελκυστικά ως προς το ανέβασμα τους ελληνικά μπουλβάρ

Κυριακή 19 Ιουνίου (20.30’): Χορευτική εκδήλωση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Απηδεώνα.

Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος (21.30’): Στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου θα προβληθεί η ταινία «Λουνάνα, Ένα Γιακ μες την τάξη». ία ταινία ύμνο στην αξία της εκπαίδευσης και τον μαχόμενο εκπαιδευτικό, που υπογράφει ο Πάου Τσόνινγκ Ντόρχι από το «μακρινό» Μπουτάν

  • Η είσοδος στις εκδηλώσεις του πολυθεματικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» και στις προβολές της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.