Μπορεί η καραντίνα και η πανδημία να πέρασε, όμως, θα περάσει αρκετός καιρός για να μπορέσουν τα γυμναστήρια ως επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν η να επιστρέψουν σε αυτό που λένε στην κανονικότητα τους.

Κανονικότητα που δεν αφορά τα μέτρα περιορισμού και αθλούμενων που γονάτισαν αυτού του είδους τις επιχειρήσεις και μετά την πανδημία, αλλά ως προς τα αυτονόητα που πρέπει να έχει μία επιχείρηση για να μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει. Να είναι δηλαδή βιώσιμη.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες γυμναστές που διατηρούν γυμναστήρια ένα σημαντικό ποσοστό των αθλούμενων που πήγαιναν στους χώρους τους πληρώνοντας την συνδρομή τους, πριν από την πανδημία, δεν επέστρεψε ποτέ μετά από το τέλος αυτής.

Η καραντίνα που για τα γυμναστήρια κράτησε αρκετούς μήνες (ήταν ο ΚΑΔ που ξεκίνησε την λειτουργία του πιο αργά από όλους, τον Ιούνιο το 2020) και τα μέτρα που ακολούθησαν στη συνέχεια, φαίνεται ότι έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς να βρουν διαφορετικούς τρόπους άθλησης.

Άλλοι για παράδειγμα ξεκίνησαν να κάνουν κάποιο σπορ, άλλοι ξεκίνησαν να γυμνάζονται μόνοι τους είτε στο σπίτι, είτε σε πάρκα και εξωτερικούς χώρους. Η ουσία είναι ότι τα γυμναστήρια έχασαν ένα σημαντικό κομμάτι της πελατείας τους.

Ακόμα και τώρα που τα μέτρα πλέον έχουν χαλαρώσει και οι αρκετοί έσπευσαν να καλύψουν το έδαφος που είχαν χάσει εν όψει του ερχομού του καλοκαιριού, ελάχιστα γυμναστήρια ήταν αυτά που έφτασαν στην προσέλευση του κόσμου το επίπεδο που είχαν το 2019.

Σε μία περίοδο που ήδη είχε ξεκινήσει να διαφαίνεται η κρίση των γυμναστηρίων για την οποία ασφαλώς δεν ευθύνεται ο κορωνοϊος, ούτε η πανδημία. Κι όλα αυτά ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν, με τις αυξήσεις στο ρεύμα και την ενέργεια, τις δόσεις στο ΕΦΚΑ, τα δάνεια στις τράπεζες και τις επιστρεπτέες προκαταβολές που καταφτάνουν…