Αναμενόμενο ήταν. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτέλεσε την αφορμή για δεκάδες εκδρομείς – παραθεριστές για να κάνουν την πρώτη τους καλοκαιρινή απόδραση και να ξεφύγουν από το κλεινόν άστυ.

Η κίνηση έτσι ήταν αυξημένη από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά σε όλα τα εθνικά δίκτυα, παρά τον άστατο καιρό που τελικά δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους εκδρομείς στο να πάνε στον προορισμό τους, χωρίς να προχωρήσουν σε ακυρώσεις των κρατήσεων που είχαν κάνει στα καταλύματα που είχαν «κλείσει» .

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από την Γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου είχαν περάσει από την Παρασκευή μέχρι το πρωί της Δευτέρας περισσότερα από 35.000 οχήματα.

Ανάλογη ήταν η κίνηση το τριήμερο και στην Ολυμπία οδό. Ο μεγαλύτερος όγκος όλων αυτών των οχημάτων προέρχεται από την πρωτεύουσα, με αρκετούς Αθηναίους να επιλέγουν και σε αυτό το τριήμερο τα παραθεριστικά μέρη της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Νότιας Πελοποννήσου για την απόδραση τους.

Άλλωστε, μπορεί η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης να έχουν φτάσει στο… κόκκινο με τις ανατιμήσεις, όμως και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι εξίσου αυξημένα και το κόστος για μια ολιγοήμερη απόδραση στα νησιά ακόμα μεγαλύτερο. Οπότε αρκετοί προτίμησαν για αυτό το τριήμερο τα ηπειρωτικά της χώρας με την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο να προσφέρονται για τέτοιου είδους μίνι αποδράσεις.