"Βομβαρδισμένο" τοπίο θυμίζει η παραλία στο Κάστρο του Ρίου.

Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες παραλίες των Πατρινών αφού αρκετοί την επιλέγουν για τα καθαρά της νερά, αλλά και για την ακτή που συνδυάζει βότσαλο και αμμουδιά.

Όμως σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Μπουρδούλης, που είναι ένας από αυτούς που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παραλία στέκι τους, πλέον χώρος θυμίζει κάτι από βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο ίδιος αναφέρει:  «Να είμαστε καλά και να θυμόμαστε την αμμουδιά μας με αγάπη Το καλοκαιρινό κολυμβητικό μας στέκι στο Κάστρο του Ρίου (Δυτική προβλήτα και πίσω από το Κάστρο του Ρίου) είναι υπό πλήρη διάλυση. Θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Χρειάζονται επειγόντως φορτωτής, φορτηγό και γκρέιντερ, για να το συνεφέρουν. Διαφορετικά οι εκατοντάδες καθημερινοί κολυμβητές της περιοχής θα πρέπει να αναζητήσουν καινούργιο κολυμβητικό στέκι, αλλά τέτοια πεντακάθαρα νερά δεν βρίσκονται εύκολα στην περιοχή μας.

Δυστυχώς τα έτοιμα, προ αρκετών ετών, δίκτυα αποχέτευσης του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου, που θα έδιναν μόνιμη και οριστική λύση στη μόλυνση, τουλάχιστον σ’ ένα μεγάλο τμήμα της θάλασσάς μας, δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία».