Στα "φόρτε" τους είναι το φετινό καλοκαίρι τα νησιά δυτικά της Πάτρας και της Αχαΐας, στη Ζάκυνθο και στη Κεφαλονιά.

Ήδη η αυξητική τουριστική κίνηση που εκτιμάται ότι θα υπάρξει για το καλοκαίρι του 2022, σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία της πανδημίας , έχει ξεκινήσει να αποτυπώνεται και στα δυο νησιά, κυρίως μέσα από την κρουαζιέρα αφού σε καθημερινή βάση καταφτάνουν πλοία που αφήνουν τους επιβάτες τους για ώρες στις εκεί αγορές.

Όμως η τουριστική κίνηση για φέτος δεν θα στηριχθεί μόνο στην κρουαζιέρα, ούτε στα διερχόμενα σκάφη. Οι κρατήσεις όλες τις αγορές της Ευρώπης είναι πολλές και η κίνηση αναμένεται να φτάσει το επίπεδο του 2019 και για τα δύο νησιά στον εισερχόμενο τουρισμό.

Στη Ζάκυνθο οι Άγγλοι θα είναι και φέτος οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, έχοντας ήδη προχωρήσει σε δεκάδες κρατήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο στο Λαγανά, όσο και στο Τσιλιβί, αλλά και σε άλλα μέρη του νησιού.

Όμως αρκετά καλά πάνε και όλες οι άλλες αγορές με τις οποίες έχει σχέσεις η τουριστική αγορά του νησιού. Από την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Γερμανία έως την Ιταλία, την Γαλλία και την Βόρεια Ευρώπη.

Η μοναδική αγορά που είναι πεσμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτή της Πολωνίας η οποία δείχνει να έχει επηρεαστεί σε μεγαλύτερο βαθμό από όλες τις άλλες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εισβολή στη Ρωσία. Το ίδιο ισχύει, αλλά σε μικρότερο βαθμό για την αγορά της Ρουμανίας και της Σλοβακίας.


Σάμη Κεφαλονιάς

Σάμη Κεφαλονιάς

Καλύπτεται το κενό των Ρώσων

Στη Κεφαλονιά η απώλεια των Ρώσων με τους οποίους διατηρούσαν στενές σχέσεις ειδικότερα ορισμένες περιοχές του νησιού αναμένεται να καλυφθεί από την αυξημένη προσέλευση των Ευρωπαίων.

Οι Ιταλοί (μια αγορά που παραδοσιακά επιλέγει το νησί), οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, αλλά και οι Άγγλοι έχουν κάνει αρκετές κρατήσεις μέσα από τα ταξιδιωτικά γραφεία που συνεργάζονται οι ξενοδόχοι του νησιού και η τουριστική κίνηση θα είναι και στην Κεφαλονιά αυξημένη. Ήδη άλλωστε η παρουσία των ξένων τουριστών είναι αισθητή σε διάφορα μέρη του νησιού.

Το επίσης θετικό είναι ότι εκτός από ότι η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει φέτος αρκετά νωρίς (από μέσα Μαϊού) τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τόσο στη Ζάκυνθο, όσο και στη Κεφαλονιά, θα κρατήσει έως στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.